L’Estat diu que en dos mesos arreglarà les destrosses del temporal de finals de desembre al Baix Maresme

El secretari del Mar del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marítim, Juan Carlos Martín Fragueiro, es va comprometre dimecres davant els alcaldes del Baix Maresme a fer actuacions d’emergència per arreglar els desperfectes del temporal que va tenir lloc a finals de desembre. Segons va dir, en qüestió de dos mesos, als municipis de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Premià de Mar  i el Masnou es faran aportacions de sorra i es repararan les destrosses. 

 
A més, Martín Fragueiro va assegurar que té a punt un estudi per donar solucions definitives per estabilitzar les platges i que no s’hagin d’anar reomplint de sorra cada cop que hi ha un fort temporal. Segons va explicar, en els propers mesos es coneixeran els resultats i es posaran en coneixement dels ajuntaments afectats.
En acabar la reunió, l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU), es va mostrar satisfet que amb el pla d’urgència s’actuï amb rapidesa per millorar la zona del passeig, molt malmesa, i on les onades colpegen directament.
Tant Ferrer com l’alcalde de Cabrera de Mar, Jaume Borràs (CiU), confien que les solucions per mantenir estable la sorra siguin efectives d’una vegada.
Pel que fa al temporal de vent de dissabte 24 de gener, l’alcalde ha explicat que Vilassar de Mar s’acollirà a les ajudes extraordinàries que la Diputació oferirà als ajuntaments dels municipis que van patir desperfectes ocasionats per l’esmentat temporal.

Leave a Reply