L’espasa de la Llei de Costes penja sobre el Nàutic de Vilassar de Mar

El proper 15 d’octubre serà un autèntic divendres negre pel que fa al Club Nàutic de Vilassar de Mar. I és que en virtut de la Llei de Costas, i tal i com va passar l’any 2018 a les barques ubicades a l’Espigó de Garbí, més de 150 embarcacions d’aquesta entitat nascuda l’any 1959 hauran de buscar-se un altre lloc. La Llei espanyola només permet un espai de 300 metres i el varador del Nàutic és molt més gran. Un cop molt dur per als esports nàutics que tenen tanta tradició a Vilassar de Mar. En parlarem, tot seguit, amb un dels socis del Nàutic; en Jesús Turró, vilassarenc, metge i ex regatista olímpic, que ha vingut al “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio per alertar de la problemàtica. A més, escoltarem el president del Nàutic, Jesús Magem, que des de la seva posició més institucional dona suport a les reivindicacions dels socis i sòcies.

Turró, que aclareix que parla com a soci, és un metge vilassarenc que ha estat present en els JJOO de Montreal, on va acabar en la novena posició, en els de Seul, Barcelona i Atlanta. Ens fa un dibuix quirúrgic del que ha de passar el proper divendres 15 d’octubre. Per a ell, des de Madrid, des del Ministerio, volen, ras i curt, acabar amb els clubs de platja. Per a ell, que està liderant la denuncia de la situació, és absurd que els obliguin a anar a navegar a un altre lloc; quan el mar és de tots.

Assegura Turró que l’Ajuntament de Vilassar de Mar els ajuda i que la Generalitat ho intenta fer. Tot plegat, és un absurd, assegura. La Llei de Costes afecta unes 150 barques del Nàutic. Moltes barques, moltes famílies, doncs, hauran de marxar del Nàutic de Vilassar on s’han organitzat Mundials, campionats d’Europa i d’Espanya; amb una molt bona pedrera, a mes, per posar rumb al Balís, al Masnou o a Premià de Mar, per exemple.

Turró, creu que, de moment, els queda la lluita. Si s’han d’encadenar a les barques, s’encadenaran a les barques. En aquest sentit, el president del Nàutic, Jesus Majem, dona suport a les reivindicacions dels socis i sòcies i deixar clar que, qui posa pals a les rodes, és la Demarcación de Costas. i és que prescindir de la Varada del Nàutic implica un greu problema. Jesus Magem.

Escolta l’amplia noticia que hem fet al “Crònica

Restarem atents des de Vilassar Ràdio, del que passi el divendres 15 d’octubre.