L’espai “Parlant de tot” entrevista el cap de la Policia Local, Lluís López

El cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, Lluís López, va ser entrevistat ahir dimecres 21 de juny a l’espai “Parlant de tot” que condueix Jaume Cabot. Els temes principals han estat el dispositiu policial especial que s’ha organitzat amb motiu de la Festa Major i la baixada de robatoris que hi ha hagut a Vilassar de Mar en els darrers temps.

Pel que fa al dispositiu policial de Festa Major, López va explicar que s’està preparant des de fa dos mesos. Durant aquestes dates el dispositiu policial és més ampli, amb més patrulles i també en coordinació amb els Mossos d’Esquadra a través de les Taules de Coordinació Operativa. López ha recordat que hi ha un pla de protecció específic per al castell de focs artificials on intervenen diferents operadors de seguretat per a fer front a possibles incidents que es puguin produir. Els operadors són la mateixa Policia Local, Mossos d’Esqudra, Protecció Civil, Associacions de defensa forestals, bombers….

També ha recordat que durant tot l’any la Policia Local està duent a terme periòdicament controls d’alcoholèmia, de drogues i contra el mal ús dels telèfons mòbils que fan algunes persones quan condueixen que poden provocar accidents i posar en perill, per tant, la integritat física d’altres persones
López ha manifestat que en general la població està molt conscienciada que ha d’aplicar unes mínimes mesures de seguretat, com per exemple tenir cura , quan se surt de casa, de no perdre de vista les pròpies pertinences, especialment en casos d’ aglomeracions que poden registrar-se en alguns actes, com ara que estem en Festa Major, o quan anem a la platja a prendre el sol o banyar-nos.

El cap de la Policia Local ha subratllat que en els darrers temps ha baixat el nombre de robatoris a la nostra localitat i ha insistit en la recomanació feta a la ciutadania que qualsevol persona que vegi a alguna altra en actitud sospitosa, ho comuniqui immediatament a la Policia Local. Gràcies a la col•laboració ciutadana, s’han pogut realitzar, ha dit, algunes detencions i evitar alguns robatoris. El telèfon de la Policia Local és el 93 754 10 20.

Audio de l’entrevista: