L’escriptor vilassarenc Antonio Iturbe guanya el Premi Biblioteca Breve Seix Barral

“A cielo abierto” és el títol de novel·la que ha guanyat el Premi Biblioteca Breve de Seix Barral. L’autor, aragonès de naixement i vilassarenc d’adopció, és Antonio Iturbe, que realitza una inmensa activitat literària al nostre municipi portant a terme, entre d’altres activitats, el club de lectura del segle XX de la Biblioteca Ernest Lluch.

Iturbe, periodista i escriptor, fa a “A cielo abierto” una recreació de la figura d’Antoine de Saint Exupéry, escriptor consagrat mundialment gràcies a l’obra “El Petit Príncep” i els primers anys de l’aviació francesa. La novel·la explica la relació de tres companys, aristòcrates i amics de l’aviació en els primers anys del segle XX a França, i com es dediquen a obrir noves rutes per aire tant a l’Àfrica com a Sudamèrica. Així, el lector viatjarà per Siria, el Senegal, el Marroc, Buenos Aires, Nova York o Rio de Janeiro.

La novel.la d’Iturbe no deixa de ser moralista. De fet, a l’autor no li agraden gens les noves tendencies nihilistes o de realisme brut. L’autor s’inclina més per a les preguntes i per les respostes que no sempre s’aconsegueixen però que, en qualsevol cas, és bo plantejar-se. Al llibre “A Cielo Abierto”, Iturbe també afronta el misteriós final d’Antoine de Saint Exupéry que va desaparèixer a bord de la seva avioneta. El periodista i escriptor, que espera que la novel·la premiada surti a la venda el proper 7 de març coincidint amb el seu aniversari, insisteix que l’obra no és pas una biografia de Saint Exupery sinó que és una capbussada en els motors dels seus avions plens de greix.