L’Escola d’Estiu Mar i Ultramar de BricBarca aprofundeix en les grans embarcacions

Un any més, i ja en van 16, Bricbarca prepara un menú d’activitats en el marc de la seva Mar i Ultramar, escola d’Estiu. Un seguit de xerrades, durant tot aquest mes de juliol, en les quals s’aprofundirà en la restauració de les grans embarcacions. Agustí Martí, president de l’entitat, destaca que després d’un intensa Festa Major amb la presentació de l’exvot del Sant Ramon o amb la trobada d’embarcacions de vela tradicional, enfoquen ara les xerrades de juliol amb temes “molt de mar, molt nostres”, diu.

L’edició d’aquest 2019, per Agustí Martí, es dedica a la restauració de grans embarcacions com les del pailebot Santa Eulàlia, el Quetx de Badalona, el Sant Pau de Sant Pol de Mar o el propi Sant Ramon, de Vilassar de Mar. Per a Martí, “és una oportunitat per conèixer barques centenàries, de ben a prop”.

Agustí Martí, recorda que des de BricBarca, sempre es procuren reinventar i buscar temes interessant per la seva Escola d’Estiu. En els dos darrers cursos, es van tocar (recorda) el cinema i la literatura marines

Unes xerrades que tenen, totes, la Biblioteca de Vilassar de Mar com a epicentre

  • El dijous 4 de juliol, Enric García explica, a partir de les set de la tarda, els secrets de la Santa Eulàlia, el pailebot del Museu Marítim de Barcelona. Prèviament, s’haurà inaugurat l’exposició Fent patrimoni marítim.
  • El dijous 11 de juliol, el protagonista és el Quetx Ciutat de Badalona, que coneixem de la mà de Pere Alemany. A les set de la tarda
  • El Sant Pau de Sant Pol és la conferència del dijous 18 de juliol que imparteix Victor Martí
  • El propi Agustí Martí aprofundirà en els secrets del Sant Ramon. Dimecres 24 de juliol a les set del vespre
  • La darrera classe d’aquesta escola d’estiu Mar i Ultramar de BricBarca, la impartirà Esteve Oroval que moderarà un debat per explorar el nou model de Patrimoni Marítim. A les set de la tarda, del dijous 25 de juliol.