Les obres de l’edifici del nou Mercat Municipal i el seu entorn, en marxa

L’Ajuntament, a través de Vilassar, Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA, va començar ahir les obres de l’edifici multifuncional que acollirà el nou Mercat Municipal, locals comercials, oficines, habitatges, dues plantes d’aparcament soterrani i que, a més, comportarà la creació d’una nova plaça pública de 1.000 m2 i la millora de l’entorn.

L’obra del nou edifici i la urbanització del seu entorn està adjudicada a l’empresa Construccions Teyco i té un termini d’execució de dos anys. El nou edifici comptarà finalment amb dues plantes d’aparcament soterrani amb un total de 186 places, una planta a nivell de la nova plaça pública, una planta dedicada a Mercat Municipal, una planta per a oficines tant privades com de dependències municipals, i a sobre d’aquesta, en quatre plantes i un àtic es construiran 33 habitatges de venda lliure. L’obra també preveu la urbanització de l’entorn amb noves voreres, més amples, als carrers que es troben dins de l’àmbit d’actuació, és a dir, Narcís Monturiol, Picasso, av. Montevideo i Mn. Joan Rebull.

Amb la construcció d’aquest edifici, el Mercat Municipal tornarà al seu antic emplaçament. L’arquitecte vilassarenc Joan Tusell, que ha elaborat el projecte, explica que està pensat perquè sigui un pol d’atracció per als compradors però també un recorregut alternatiu atractiu per a tothom, integrat a la trama urbana, per on poder passejar. Per això tindrà quatre accessos: pels carrers Mn. Joan Rebull i Narcís Monturiol, per l’avinguda Montevideo i per la nova plaça que es crearà per sobre del carrer Picasso. Amb una superfície de prop de 2.000 m2 (1.432 m2 a la planta baixa i 558 m2 a l’altell), està dissenyat com un mercat modern, pròxim, dinàmic i adaptat a l’entorn. La lluminositat serà un altre dels trets característics del nou mercat gràcies al sistema de claraboies al sostre, que permetrà l’accés de llum natural.

Amb motiu de les obres, ja no es pot aparcar a la zona d’aparcament provisional que es va habilitar al solar on ara es construeix. El trànsit al carrer Mn. Joan Rebull queda interromput, excepte per als veïns i vianants, i s’ha habilitat un carril d’entrada i sortida pel carrer Narcís Monturiol. Al tram del carrer Picasso entre Mn. Joan Rebull i la carretera de Cabrils no s’hi pot estacionar però s’han habilitat 15 places de zona blava a la vorera ampla de davant de la plaça Jeroni Gelpí.

Leave a Reply