Les jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme arriben a 18 municipis

Amb l’entrada de la primavera, el pèsol del Maresme arriba a les cuines aportant el seu toc especial de gust i color. Les Jornades gastronòmiques d’aquest producte es perllongaran fins el 30 d’abril a 18 municipis del Maresme. A la nostra localitat hi participa el restaurant Botavara, ubicat al carrer Colom, 76, que ofereix pèsols ofegats a la catalana, mandonguilles amb pèsols i sípia amb pèsols. 

Dir que els pèsols són del Maresme ja és una marca merescuda i acreditada de garantia qualitativa. No en va, aquest producte d’horta -un dels que dóna més renom a la comarca- és conegut com “la perla verda“, una autèntica joia gastronòmica que fa les delícies dels paladars més exigents i que ajuda a donar una identitat pròpia al nostre territori.

El Consorci de Turisme, l’Ajuntament de Mataró i el Gremi de Restauració i Turisme de Mataró i El Maresme han fet pinya per promocionar els nostres productes de proximitat, aquells que ens dóna l’horta i el mar i que contribueixen a fer especial el moment de seure a taula. Sense ells hauria sigut impossible promoure les jornades gastronòmiques que es programen al llarg de tot l’any i que faciliten el turisme gastronòmic.

L’edició 2015 de les Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme compta amb la participació de 90 restaurants de 18 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Per promocionar, tant els menús que ofereixen els diferents establiments participants com les activitats paral·leles que organitza cada municipi, el Consorci de Turisme en col·laboració amb el servei de Consell Comarcal Productes de la Terra Maresme, han editat un opuscle. Com ja és habitual, el fullet dedica també un apartat als productors de pèsols del Maresme i incorpora 5 receptes gentilesa de Carme Ruscalleda-Sant Pau (Sant Pol de Mar), Restaurant hotel Gran Sol (Sant Pol de Par), restaurant Terracotta (Argentona), restaurant l’Orquestra (Argentona) i l’Escola de Restauració del Gremi d’Hostaleria. Les receptes van acompanyades d’una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella.

A més, el Consorci de Turisme recomana visites als espais singulars de cada municipi.

L’opuscle es pot trobar a les dependències municipals, oficines de turisme i restaurants participants.  Aquestes jornades compten amb la col·laboració de 18 ajuntaments de la comarca, entre els quals es troba el de Vilassar de Mar.