Les Jornades de la Maduixa també a Vilassar de Mar

MaduixaHi ha força productes de qualitat que, afortunadament, es relacionen amb la comarca del Maresme. Però, a l’hora de destacar-ne un, la maduixa de Vallalta seria, sens dubte, la que s’enduria el segell de reina dels horts, cuines, pastissos, postres i taules. La veritat més vermella, la més dolça, la que es coneix popularment com la varietat Pájaru serà la gran protagonista de les Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta al Maresme 2014 que es desenvolupen fins al 31 de maig.

Com no podia ser d’una altra manera, un dels 17 municipis maresmencs que s’adhereix a les Jornades de la Maduixa és Vilassar de Mar. A la nostra vila, el restaurant Botavara aposta per una recepta dolça més innovadora: maduixes amb anxoves i alvocat mentre que s’apunta a unes postres tradicionals que no deceben mai: crep de maduixes amb nata, nous i xocolata calenta. La xarcuteria de Can Pocurull, sempre fidel a aquesta mena de cites gastronòmiques, s’apunta a les Jornades amb una de les seves tradicionals botifarres crues que incorporen maduixes del Maresme i formatge brie. Una altra proposta és el coulant de vedella amb maduixes i formatge de cabra en rotlle.

Per a més informació, es pot visitar el web del Consell Comarcal del Maresme o visitar aquest enllaç www.costadebarcelonamaresme.cat. Allà, els que tinguin més habilitats culinàries i més traça, trobaran un seguit de receptes aptes per a tots els gustos, des de l’amanida de mongeta kènia i maduixa del Maresme amb tataki de tonyina al daikiri de maduixa passant per tota mena de postres originals i imaginatives.

Redacció: Joan Escofet