Les formacions polítiques vilassarenques han valorat el resultat de les eleccions

Junts Estimem VdM ha guanyat les eleccions municipals al nostre municipi. Ha obtingut 3.193 vots,  el 36 % dels i vots i li corresponen 9 regidors, 5 més que al 2019. Babord és la segona força política, amb 1.957  vots, el 22’06 % dels vots i li corresponen 5 regidors, 2 més que al 2019 El PSC és la tercera força política, amb 1302 vots, el 14’68 % dels vots i li corresponen 3 regidors, els mateix nombre de regidors que al 2019.ERC-VdM Futur és la quarta força política, amb 1040 vots, l’11’72 % dels vots  i li corresponen 3 regidors, 6 menys que al 2019. El PP és la cinquena força política, amb 629 vots, el 7’09 % dels vots i li correspon 1 regidor, recuperant representació al consistori. Pel que fa la resta de formacions polítiques, que no tindran representació a  l’Ajuntament: Podem és la sisena força política, amb 234 vots, el 2’63 % dels vots. Vox és la setena força política, amb 225 vots, el 2’53 % dels vots. Ciutadans és la vuitena força política, amb 84 vots, el 0’94 % dels vots. Les dades del Ministeri de l’Interior indiquen que la participació ha estat del 55’94 %. Han votat 8.897 persones. Hi ha hagut 205 vots en blanc i 128 vots nuls

Hores després de la nit electoral, és bo recordar les primeres valoracions del resultat de les eleccions municipals que ens feien, en calent, durant la Nit Electoral, les persones cap de llista de sis de les vuit formacions que es presentaven a les 23 meses electorals que hi havia Vilassar de Mar. I diem sis de les vuit perquè, un cop més, tant Juan Luis Valverde (Cs) i Roberto Crespo (Vox) van declinar la nostra invitació.

Laura Martínez Portell, l’alcaldable de Junts Estimem VdM,  la candidata més votada, assegurava que “l’esforç havia valgut la pena”, que el seu equip havia treballat molt i que, evidentment, li faria molta il·lusió convertir-se en la primera alcaldessa de Vilassar de Mar. Junts Estimem VdM van viure la Nit Electoral al carrer Doctor Masriera. Allà més de 100 persones van celebrar els resultats. Junts Estimem VdM va obtenir 9 regidors, 5 més que al 2019.

Elena López, alcaldable de Babord, no dubtava en qualificar com a “brutals” els resultats que van obtenir a les urnes, ahir, 1957 vots, que els permeten passar de 3 a 5 regidors. Uns resultats, confessava López en calent, que eren “molt millors del que s’esperaven”. Va explicar que estan entusiasmats i va manifestar que volen entrar al govern. Una opció que hi ha, ara mateix, sobre la taula és contemplar un pacte d’esquerres. Donaria la majoria absoluta la combinació Babord, PSC i ERC VdM Futur, López ha subratllat que els resultats indiquen que VdM vol un canvi transformador i d’esquerres. Van viure la Nit Electoral a l’Atzari.

Isaac García-Oses, alcaldable del PSC, considerava que revalidar els 3 regidors és un resultat “bastant positiu”, ja que mantenen el mateix resultats obtinguts en els darrers comicis i que han  augmentat el  nombre de vots. Assegurava que esperaven “quatre o cinc regidors”. Pel que fa al nou escenari polític sorgit de les urnes i sobre qui governarà, ha manifestat que implicarà dialogar. Recalcava que els escenaris són diversos i que el PSC estarà pel bé i el benefici de VdM. Van viure la Nit Electoral a l’Hotel d’Entitats.

Marta Rovira, alcaldable d’ERC-VdM Futur, ha explicat que, davant dels resultats que van obtenir, passen de 9 a 3 regidors, els toca fer una profunda reflexió i una atenta lectura crítica dels resultats.  Ha subratllat que caldrà veure com evoluciona la situació, donat que no hi ha majoria absoluta, i caldrà esperar a veure com es confecciona el que serà el nou govern del municipi.  Rovira ha recordat que els darrers quatre anys de legislatura han estat molt durs especialment, diu, per la pandèmia de la Covid 19. Van viure la Nit Electoral al Centre Cívic del Passeig.

Yolanda Laspalas, alcaldable del PP, qualificava de “victòria amarga” els resultats, ja que esperaven obtenir dos regidors que, segons ella,  haurien estat una força decisiva per formar govern. Ha celebrat que tornen a tenir representació a l’Ajuntament amb 1 regidor. Pel que fa a qui creu que governarà, Laspalas creu que ens podem trobar amb dos escenaris: un pacte Junts Estimem VdM i PSC, o qui governi farà pactes puntuals de govern amb altres formacions i ho estaven celebrant al Frankurt del carrer Montevideo.

Manuela Calero, alcaldable de Podem, ha lamentat que no hagin pogut obtenir representació a l’Ajuntament.  En relació al nou escenari polític, ha subratllat que no se sap qui podrà formar govern.   Ha recordat que, degut a l’alta abstenció que hi ha hagut, el govern que entri ho fa  “a partir d’un percentatge de població molt petit”. Ha manifestat que, que encara que no hagin obtingut representació, des de Podem  continuaran treballant i ha dit que l’alta abstenció ha de portar a la reflexió.

Vox i Ciutadans no tindran representació a l’Ajuntament.