Les festes del carrer St. Feliu fan un homenatge al Palomares

Des d’aquest divendres, i fins diumenge, el carrer de Sant Feliu de Vilassar de Mar estarà de festa. I engalanat fent, en la seva 24 edició de la tradicional cita del juliol, un homenatge als nostrats banys Palomares. Un munt de propostes i d’activitats, per a tots els públics, obert a tot Vilassar de Mar. Això sí, el sopar de germanor, el de divendres, sí que és reservat a la seixantena de veïns. S’estrenen amb una arrossada. Altres novetats?, tarda de màgia per al diumenge. Amb en Coque Petit, un dels organitzadors n’hem parlat al “Crònica“.

Les festes del carrer del Carme, en parlàvem a Vilassar Ràdio la setmana passada, que han tornat a arrencar després de perdre’s la tradició, la del carrer de Sant Llorenç que vindrà aviat i… és clar la festa del carrer de Sant Feliu són les festes ara mateix més tradicionals dels carrers vilassarencs..

Un format que va arrencar fa 24 anys amb un sopar i que, ja fa uns quants anyets, que programen tres dies d’activitats. Sempre han procurat tematitzar el carrer. Enguany, és clar, no podien deixar passar l’oportunitat de recordar els nostres Banys Palomares. I què millor que una arrossada pel sopar de divendres. Únic acte reservat per als veïns i veïnes del carrer.  Els santfeliuencs i santfeliuenques de Vilassar de Mar hauran de comprar un tiquet a 12.50 €.

Després, i per pair l’arròs, nit d’havaneres amb el preceptiu rom cremat. Ambient mariner pels 4 costats. Però, i amb una picada d’ullet a la Rierada, també recorden que són de color verd. Que són Gent Pagesa. Bingo sostenible amb una muntanya de premis. Més de 60 cedits pels col·laboradors.

I és que les festes del carrer de Sant Feliu ja fa molt temps que són autogestionades i no tenen cap mena de subvenció de l’Ajuntament, des de cada casa del carrer, qui vol, fa la seva aportació.

Per a dissabte, a partir de les 11.30h, xeringada infantil al bell mig del carrer amb el preceptiu esmorzar de llesques de pa amb Nocilla. Al vespre, sopar obert, ara sí, a tot Vilassar de Mar. Tot seguit, ballaruca amb el grup Mandràgora. Un clàssic. Si una cosa funciona, no la toquis i aquest és el cas.

Ens plantem al diumenge a la tarda. Quan baixi el sol, que no la calor, a les 19h, Xocolatada Condis amb melindros per a tots i totes. Mitja hora després, una altra de les novetats. Tarda de Màgia, amb l’escola de Màgia Fayer, que pren el relleu, aquest 2023, als habituals titelles de la Cia. Vergés.

Una tradició d’estiu que fa poble. A partir d’aquest divendres, començant per l’arròs, i fins diumenge, acabant amb la màgia, el carrer de Sant Feliu està de festa. En plena canícula.