Les farmàcies comencen a fer test d’antigen gratuïts a monitors i monitores de lleure i infants de 10 a 15 anys

Des d’aquest dilluns, set de les nou farmàcies de Vilassar de Mar comencen a posar a disposició, de manera gratuïta, test d’antigens als monitors i monitores de lleure (casals d’estiu i colònies per entendre’ns) i infants de 10 a 15 anys. Els tets se’ls faran les pròpies persones interessades i en un quart d’hora se’ls avisarà del resultat via missatge. Han d’arribar amb cita prèvia i no es podran esperar a la farmàcia per tal de no barrejar-se amb altres pacients.

Marta Crespo, de la farmàcia Roca i delegada de zona del Col.legi de Farmacèutics, ens aclareix a qui van dirigits aquests tests. Població d’entre 10 i 40 anys que formi part d’activitats de lleure educatiu, que siguin asimptomàtics i no que hagin tingut cap contacte estret amb un positiu. Uns testos, que com explica Crespo, no són obligatoris

A Vilassar de Mar, com a la resta de Catalunya, cal trucar abans a la farmàcia per demanar cita. Les persones interessades seran elles mateixes les encarregades de fer-se’l. Tot i que els resultats es poden saber en un quart d’hora, la delegada de zona del Col.legi de Farmacèutics insisteix en què no s’esperin. Ja els avisaran. Es tracta de no barrejar-se amb la resta de clients

Cada farmàcia rebrà, d’inici, 25 unitats que s’aniran reposant a mida que es vagin acabant existències. Totes s’organitzaran segons creguin. A la Roca de l’Avd Montevieo, per exemple, calculen fer-ne de set a vuit diaris. Entre dos quarts de nou i dos quarts de 10 del matí No volem acabar aquesta notícia sense recordar que un test negatiu d’antigen no vol dir que no estiguis infectat.

Ni la Farmàcia Puche Jové ni la Mirats participen en aquest projecte. El Departament de Salut i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya han tancat un protocol que durarà tot l’estiu i en què participaran entre 1.500 i 1.800 farmàcies i que pot anar adreçat a unes 260.000 persones.