Les escultures de Marta Solsona fins el 12 de juny

El Museu Monjo-Museu Municipal ha prorrogat, davant l’èxit de públic, fins el 12 de juny l’exposició de la reconeguda escultora barcelonina Marta Solsona que des del 16 d’abril s’exhibeix a la planta baixa d’aquest equipament cultural de Vilassar de Mar.


Són més de quaranta estàtues que representen temes diversos i que transmeten missatges d’amor, maternitat, pau i esperança. L’artista ha explicat als micròfons de Vilassar Ràdio que opta pel bronze perquè és un material definitiu, que té un procediment molt laboriós però un resultat que dura per tota la vida. Marta Solsona va començar a l’escultura als 50 anys i és un exemple de que mai és tard per començar. Marta Solsona des de petita se sentia atreta pel món de l’art però va fer cas als seus pares i va estudiar magisteri. Amb els anys i el suport del seu marit i fills va decidir tirar endavant el seu somni i la seva passió de sempre i es va decantar per l’escultura. Es va formar amb mestres com Rosa Martínez Brau i Josep Salvador Jassans i la seva obra s’ha exposat arreu. Ha estat guardonada amb diferents premis com ara el concurs de la ONU i UNESCO en Cannes o els de la Fundació de les Art i Artistes i compta amb diverses obres en espais públics de Sitges, Santa Coloma de Gramanet, Vic, Tordera o París.
Entre els seus darrers treballs destaca l’estàtua d’homenatge a Dani Jarque l’excapità de l’Espanyol que va morir l’estiu passat i que lluirà al nou estadi de l’Espanyol a Cornellà. En el terreny d’escultures a esportistes també ha fet el bust en record d’en Pep Bassas, expilot català de rallys, i l’estàtua de l’Àlex Crivillé, el nen de Seva, que lluirà en breu a la rotonda que dóna accés al seu poble.

Leave a Reply