Les escoles de dansa demanen a la Generalitat la seva reobertura i recolzament econòmic

Les escoles de dansa es van concentrar el passat dilluns 9 de novembre al matí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per mostrar el seu desacord amb les mesures preses per la Generalitat el 29 d’octubre i donar a conèixer un manifest amb les seves reivindicacions. Demanen que es reconegui la seva activitat docent, expliquen que la dansa és sinònim d’educació i que són un servei esencial i sol·liciten la reobertura dels centres i escoles de dansa i un pla d’ajudes directes i línies de subvencions.  A la protesta s’hi van sumar centenars de professionals que s’han vestit majoritàriament de negre i amb calçat de dansa.

La concentració va ser convocada pel Col·lectiu de Centres de Dansa de Catalunya. A Vilassar Ràdio  hem parlat amb les directores de les escoles de dansa  vilassarenques Madó i Soul Train Dance School, que formen part del Col·lectiu de Centres de Catalunya, que han explicat el dur moment pel qual estan passant.

.Les noves mesures de la Generalitat permeten la pràctica de la dansa, però només per als estudis oficials. Les escoles insisteixen que són segures i que han aplicat les mesures contemplades en la legislació, de reducció d’alumnes per grupgel hidroalcohòlic, aparells de ventilació i desinfecció i neteja a fons entre classe i classe