Les entitats feministes ens parlen del 8-M al nostre poble

Al nostre matinal, el “Parlant de tot”, hem volgut donar veu a les dues entitats feministes de Vilassar de Mar que tan bona feina fan. De fet, asseguren les quatre convidades, que el 8 de març és cada dia. Han estat amb nosaltres, per part de Viladona, Montse Centelles i Montse Albiach i, en representació de l’Assemblea Feminista, Zenaida Serrano i Rosa Diez. 

S’ha establert una enriquidora conversa a quatre veus. Zenaida Serrano, per exemple, ha obert el torn de les intervencions posant sobre la taula que encara s’han de fer moltes passes, malgrat,  diu, alguns avenços. En aquest sentit, i des de Viladona, Montse Centelles ha manifestat que, avui en dia, encara romanen moltes desigualtats en el terreny dels drets laborals i ha recordat que continua havent-hi feines precàries per a les dones.

Han recordat totes que, pràcticament cada setmana, malauradament, es registra l’assassinat d’una dona a mans de la seva parella o exparella.

En el repàs general que han fet, s’han volgut fixar en les dones més grans, especialment pel que fa al sistema de pensions. Han destacat que la bretxa de pensions “és la més horrorosa, és la més infame i la més indecent”.

Diez ha volgut posar en l’eix del debat, en el centre, la dona i el seu espai.Ha explicat que el 8 de març es reivindica la igualtat de les dones que no s’ha aconseguit i la universalitat de drets.

Per la seva banda,  des de Viladona, Montse Albiach ha insistit en el fet que, segons ha dit, hi ha grans diferències salarials entre les dones i els homes per fer la mateixa feina.

Ha considerat que la bretxa salarial es dona més en les feines més precàries, que en les feines millor pagades.

De cara a divendres, Dia de la Dona, i després de la lectura del Manifest que es farà, a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la regidora d’Igualtat Camino Calvo, es farà una manifestació pels nostres carrers.

I a la tarda hi ha la gran manifestació reivindicativa de Barcelona.

Les dues entitats han reclamat la necessitat d’un relleu generacional potent.

Restarem pendents, com elles, de l’informe que sorgeixi després de les dues marxes exploratòries amb ulls de dona que es van fer al novembre passat per tal de detectar, i poder reforçar, punts poc segurs a Vilassar de Mar.