“Les creus de terme del Vilassar històric”

logcevDivendres 13 de desembre al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Can Banús) s’inaugurarà la mostra “Les creus de terme del Vilassar històric”. Es tracta d’una exposició de petit format que vol donar a conèixer i aprofundir en la història de les creus de l’antic terme de Vilassar tant les desaparegudes com les que encara es conserven al nostre entorn, la Creu de Can Boquet, la del cim de Montcabrer, la de Cabrils, la del Crit del Pla del Molí i la del Mujal. Aquestes dues darreres, per la seva situació, a frec del Camí del Mig, es convertiren en fites importants per als viatgers que s’encomanaven a la imatge de Crist durant els segles XVIII, XIX i XX i s’han fet molt populars darrerament gràcies a les festes que s’hi celebren anualment.

L’exposició “Les creus de terme del Vilassar Històric”, del Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV), s’ha fet en col•laboració del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, com a fruït de l’acord de col•laboració signat darrerament entre les dues entitats i consta de sis cartells de gran format on s’explica amb textos i imatges la història de les Creus del terme. La mostra es podrà veure fins el 26 de gener. El CEV ha explicat que està previst que la mostra es presenti també a Vilassar de Mar, Cabrils, Mataró i Barcelona.

La inauguració tindrà lloc a les 8 del vespre, hi intervindran Ramon Iglesias, vicepresident del CEV, Marc Pons, en representació del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i Alexis Serrano, arxiver, historiador , professor i president del CEV el qual pronunciarà la conferència “Del pessebre a la Creu, el Jesús històric”.