Les cooperatives escolars del Vaixell Burriac i La Presentació, avui al mercat ambulant

Cooperatives escolars 2015Imans, marcs de fotos, guardioles, polseres, calendaris i fins i tot menjadores per a ocells. Aquests són alguns dels productes elaborats per les cooperatives escolars dels alumnes de 5è de les escoles Vaixell Burriac i La Presentació, que aquest matí han venut al mercat ambulant.

Durant aquest curs, a través del projecte Cultura emprenedora a l’escola de la Diputació de Barcelona, els alumnes han après tots els passos per crear una cooperativa. En primer lloc, van decidir  a què es dedicaria, van buscar un nom, van crear un logotip i van redactar els estatuts per registrar-la a l’Ajuntament. Posteriorment, van elaborar prototips de productes,  un estudi de mercat, van fer els productes, van demanar llicència al mercat ambulant i avui els han posat a la venda.

Les cooperatives del Vaixell Burriac eren Decokids, de productes relacionats amb la decoració, i Vilashop, de complements, i la de La Presentació, Twenty five, amb productes diferents com ara imans, portallapis, guardioles, bossetes d’olor amb sabonets i menjadores per a ocells.  Els productes, fets a mà pel propi alumnat, s’han venut en tres parades que els ha cedit l’Ajuntament. El 15% de les vendes el destinaran a una ONG que han triat i la resta servirà per fer una activitat a l’escola.

Tant des dels centres com des de l’Ajuntament es valora de forma molt positiva aquest projecte, en el qual les escoles de Vilassar de Mar és el segon any que participen, ja que ajuda a desenvolupar valors i hàbits relacionats amb l’emprenedoria, el treball cooperatiu i l’organització democràtica i participativa.