Les cooperatives escolars del Vaixell Burriac ajuden a l’Hospital Sant Joan de Déu i a Intermon OXFAM 

Des del confinament, l’escola del Vaixell Burriac va canviar el seu model de cooperatives escolars. De vendre productes, fets per l’alumnat, aposten ara, per un nou format, obres de teatre. Tot el que recaptin anirà a parar a dos projectes solidaris: l’Hospital Sant Joan de Déu i Intermón OXFAM. Les obres teatrals les ha triat el propi alumnat. Les representacions les faran, les dues cooperatives de 5è de Primària, el dimarts 21 i el dijous 23 de maig, a les 5 de la tarda, i a la Sala Maria Roser Carrau. Una multitudinària representació de les dues cooperatives de Vaixell Burriac, CooperaVila i El Vaixell Ajuda, en concret en Jon, l’Aina, la Greta, en Pol, l’Aniol i la Laia, han vingut a la ràdio a explicar-nos-ho, al “Parlant de tot”.

D’entrada, en Pol, ens ha explicat en què consisteix aquest projecte de les Cooperatives Escolars: han creat la cooperativa per recaptar diners per a una causa solidària.

Des de CooperaVila destinaran els diners que recaptin a l’ ONG Intermon OXFAM. Estan preparant una obra de teatre ”Robatoris de la Mansió Puigpadrós”.

Ens han avançat l’argument: a la mansió d’uns rics uns lladres a robar i uns detectius i els interroguen a tots.

Obra coral, és clar, en la qual hi pren part tota la classe. En Jon és el tresorer i fa d’ajudant de detectiu a l’obra. Té les frases ja estudiades.

Ens han explicat que el preu de les entrades és, de 0 a 3 anys és gratuïta, de 4 a 12 anys 3 euros i a partir de 13 anys, 5 euros.

Porten les dues classes treballant el projecte des que va començar el curs. Primer, amb un acurat procés de càsting i, després, ja van començar amb els assajos. Al costat d’en Jon, dalt de l’escenari, hi haurà la secretaria de la CooperaVila, l’Aina, que ja se sap el paper.

La Greta és la presidenta. Ens ha avançat un detall de la seva interpretació: és la que representa a la Cooperativa, i supervisa que tot estigui fent-se.

Estan molt satisfets d’aquesta experiència

En Jon ens ha revelat que vol ser informàtic, l’Aina actriu, tot i que admet que és complicat, mentre que la Greta no s’acaba de decidir, vol ser actriu, cantant o científica química.

També hem volgut escoltar els i les representants de l’altra cooperativa del Vaixell Burriac, anomenada  “El Vaixell ajuda”.

En Pol és el tresorer. Somien amb poder recaptar el màxim de cèntims per tal de poder ajudar a l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’obra que interpretaran és “Objectes Trobats”. Quina és la trama? En una minibotiga, els seus propietaris van buscant objectes que s’han perdut pel poble, i després apareixen a la botiga personatges fantàstics per demanar coses que han perdut, que són molt rares.

Cada nen o nena va portar una proposta de a quina ONG ajudar i finalment va ser escollit l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Val a dir que ni l’hospital ni l’ONG saben, a hores d’ara, que rebran la recaptació de les dues cooperatives del Vaixell Burriac. Per tant, s’enduran una bona sorpresa.

L’Aniol és el president i a l’obra farà d’ajudant. Se sap el paper de manera clara i contundent. Té més frases apreses, però haurem d’anar a veure’ls, en directe, a la Sala Carrau.  La Laia és la secretaria. La que fa les actes, diu. A l’obra encarna un paper real, el de la jugadora del Barça, Alèxia Putellas.

Alguns i algunes dels nostres entrevistats ja tenen, ens avisen, alguna experiència amb el grup jove de La Tropa Teatre de Vilassar de Mar. Han fet, per exemple, Willy Wonka o els Pastorets.

En Pol ens ha explicat que, de gran, vol ser pilot, biòleg, escriptor i creador d’aplicacions.  Se li gira feina, doncs.

L’Aniol encara no sap si vol ser cuiner o punxadiscos, i s’inclina per música moderna, tecno o reggaeton. Finalment, la Laia, que juga a la Unió Esportiva Vilassar, vol ser futbolista professional.

Comptat i debatut, estan encantats amb l’experiència de les cooperatives escolars. Les entrades es poden comprar a la Consergeria del Vaixell Burriac. La cita, els propers 21 i 23 de maig a les 5 de la tarda  a la Sala Maria Roser Carrau