L’enginyer i escriptor Laureà Miró ens ensenya el camí per abraçar el veganisme

Donar les claus per arribar al veganisme gràcies a la literatura. Aquest és l’objectiu de la presentació del llibre Go Vegan que es fa aquest dijous a la Biblioteca de Vilassar de Mar. L’acte, que arrencarà a les set del vespre, comptarà amb la presència de l’escriptor Laureà Miró.

Laureà Miró és un enginyer industrial especialitzat en estructures d’edificació. Però la seva gran passió és la literatura. De fet, un dels seus relats que més èxits ha tingut va ser Cerdos y cabrones. L’acarnissament sobre els animals de granja és un tema que preocupa a l’escriptor i va voler denunciar la situació de porcs, pollastres o conills dedicats a l’engreix salvatge per al consum humà en aquest llibre de títol tan colpidor.

Ara, amb Go vegan, Miró fa un pas endavant i anima a arribar al veganisme, aquesta pràctica alimentària que consisteix en no menjar i no fer servir cap producte d’origen animal, a través de la literatura. Defensa que la dieta vegana ben portada és perfectament vàlida. Explica que després d’haver consumit tota la vida llet, ous i carn amb un cert càrrec de consciència, abraçar el veganisme li va canviar la vida.

A Go vegan fa una explicació de com arribar a aquest estil de vida i adoptar la dieta alimentària. Avalada, diu i argumenta, per nutricionistes de tot el món i per associacions mundials. Entre les seves conclusions, apunta que les persones que segueixen una dieta vegana estan més sanes, generen menys despesa sanitària i moren més tard. També assegura que  la dieta vegana és nutricionalment tan vàlida com la dieta omnívora que preconitzen els organismes oficials.

També Miró en vol destacar els beneficis mediambientals que genera i l’absència total de patiment animal. Ell ja s’ha fet vegà i t’anima a abraçar aquest estil de vida. Per descobrir tots els secrets d’aquesta transició alimentària, aquest dijous a la Biblioteca de Vilassar de Mar a partir de les set de la tarda.