L’endometriosi: més fort que un dolor menstrual

Aquest dimarts, a partir de les set de la tarda a la Biblioteca de Vilassar de Mar, Cristina Gurruchaga, presidenta de l’Associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya, imparteix una xerrada que, sota el títol L’endometriosi: més fort que un dolor menstrual pretén conscienciar i visibilitzar aquesta malaltia que afecta un 15% de les dones.

Gurruchaga explica quin és l’objectiu de la xerrada. Explicar que “el dolor de la regla no és normal”. La presidenta de l’Associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya assenyalarà de quina malaltia estem parlant. És clar, però, que “cada dona té el propi llindar de dolor”.

Gurruchaga remarca que l’endometriosi té poca visibilitat. És, encara, molt desconeguda, diu, malgrat que afecta un 15% de la població femenina. “La regla encara provoca molt tabú”, segons argumenta Gurruchaga.

La presidenta de l’Associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya explica a on es pot dirigir una dona, que ens estigui llegint, i es reconegui amb aquest quadre de dolor i malestar provocat per la regla. En acabar la xerrada, Tallar de moviment expressiu” a càrrec de Teresa Fernández, terapeuta Gestalt i corporal.