L’empresa vilassarenca Palens, a punt de treure al mercat la primera mascareta biodegradable del món

L’empresa vilassarenca Palens és a punt de treure al mercat la primera mascareta biodegradable del món. Hores d’ara, és pendent del complicat procés d’homologació (a nivell europeu) i des del Polígons dels Garrofers, confien en tenir-les enllestides el més aviat possible. Una proposta innovadora, respectuosa amb el canvi climàtic i amb el medi ambient, i amb una eficàcia de filtració superior a les que hi ha ara al mercat. Parlem amb el seu fundador, Òscar Palencia, que ens explica que els mascaretes que porten, per exemple, el Govern espanyol i la Casa Reial surten de Vilassar de Mar.

Palens va néixer fa 10 anys a Vilassar de Mar. Primer, apostant per les ulleres de fusta; però amb un objectiu clar que mantenen: productes de qualitat, fets aquí i sense haver de dependre del mercat exterior.

Arran de la pandèmia; molta cintura. Des de Palens no van poder assistir a les fires internacionals d’ulleres, cancel·lades pel coronavirus, i els van oferir una primera maquinària per a produir mascaretes.  Es tractava d’una màquina molt manual per fer FFP2.  

Unes mascaretes vilassarenques de FFP2 que han arribat al Govern espanyol i a la Casa Reial. Òscar Palencia ens explica el procés: han contactat amb una empresa de València perquè els hi fessin amb nanotecnologia el filtre que requereixen les mascaretes que fabriquen. Aquesta empresa, del CSIC, els hi compra les mascareres.

I mentrestant, la fàbrica vilassarenca no s’atura

Un mercat, com explica Palencia, però, molt saturat. Hi ha moltes mascaretes. Pendents, ara, de la possible quarta onada que els experts ubiquen per ara, per a després de Setmana Santa.

I des de Palens ja ho tenen tot pràcticament a punt per llençar al marcat la primera mascareta biodegradable del món, en coordinació amb el CSIC. Només resta superar la durísima homologació.

Una mascareta que serà revolucionària i que des de Palens esperen que pugui estar a la venda en un mes o en dos mesos.  

Eixugar, en definitiva, un deute moral amb el món.Amb una tecnologia, com remarca Palencia, que els permet no dependre del mercat asiàtic. Ha explicat que la majoria de mascaretes que venen a les farmàcies o són fetes a Xina o porten un filtre fet a Xina, excepte que l’elaborada per Palens.

Ha subratllat que les mascaretes que elaboren són les que tenen major barrera de protecció contra el coronavirus i que són les que provoquen menys sensació de fatiga en les persones que les porten i les que més còmodes són.  

Pots comprar les mascaretes al web de l’empresa mentre preparen l’assalt a totes les farmàcies catalanes de la primera mascareta biodegradable del món. A més, made in Vilassar de Mar.