Laura Martínez: “Sempre és bo per al territori tenir un alcalde com a diputat”

“Sempre és bo per al territori, sempre és bo per al municipi, que tinguem diputats al Parlament de Catalunya”. Aquesta ha estat la targeta de presentació, aquest dilluns al matí, al nostre magazín matinal “Parlant de tot”, de l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell. Sabia, divendres al migdia, que aniria a les llistes de Junts, encapçalades pel president Carles Puigdemont, com a número 20 per Barcelona, a les properes eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el 12 de maig. Dissabte ja era a Catalunya Nord, a Elna, assistint a la presentació oficial de la candidatura. Hem volgut saber com es va gestar tot plegat i com entoma aquesta nova cursa electoral Martínez Portell.

Ha explicat que per a ella ha estat un honor i una sorpresa.

Ha subratllat que tot plegat s’ha gestat a tota velocitat. Per a ella, la convocatòria d’eleccions va agafar a tothom, diu, amb el pas canviat. Les maquinàries dels partits es van posar a treballar a ritme frenètic.

El passat divendres al migdia, el telèfon de l’alcaldessa de Vilassar de Mar rebia un missatge de la cúpula, de Jordi Turull.

Per a l’alcaldessa, és important per a un territori, per a un municipi, poder tenir un dels seus representants, un alcalde o una alcaldessa, al Parlament de Catalunya, ja que aporten el seu punt de vista municipalista. Ha explicat que el Parlament és un espai polític en el qual es decideixen aspectes que després impacten directament en els consistoris i en la vida directa de ciutadans i ciutadanes.

Ella és número 20 a les llistes de Junts per la demarcació de Barcelona. En les darreres eleccions, aquesta formació va obtenir 16 diputats i 17 en les immediatament anteriors i esperen treure’n més.

Acabada de tornar, pràcticament, d’Elna. Martínez Portell ha explicat com va trobar Carles Puigdemont: animat, amb moltes ganes de tornar, amb molta il·lusió i moltes ganes de donar-ho tot. Ha subratllat que aquest és un moment importantíssim per a Catalunya.

Ha assegurat que la il·lusió de ser present a les llistes no es deu, només, a què el projecte el lideri Puigdemont, sinó també al fet que li agrada molt la feina.

Martínez Portell ja ha tingut experiència dins del govern català. Va ser presidenta de l’Institut Català de les Dones i directora general de Recerca i Formació dins del Departament de Justícia. Insisteix en la visió del territori que poden aportar els alcaldes i alcaldesses, que tenen un tracte molt directe amb la ciutadania.

També ha remarcat la importància que té i que ha de tenir el Maresme al Parlament de Catalunya.

Martínez Portell ja ho ha anat comunicant a família i companys i companyes de les forces polítiques amb representació municipal a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.