Laura Martínez Portell, nova i primera alcaldessa de Vilassar de Mar

Aquest dissabte passat 17 de juny es va celebrar el Ple de constitució del nou Ajuntament de Vilassar de Mar per al mandat 2023-2027, en el qual Laura Martínez Portell (Junts Estimem Vilassar de Mar) va ser proclamada alcaldessa, la primera de la història de la nostra localitat.

Amb una sala plena de gom a gom, la sessió va ser presidida per una mesa d’edat formada pels regidors electes de major i menor edat, Maria Vinuesa (Babord) i Eudald Tenias (Babord), que van actuar com a president i vocal respectivament. Durant l’acte, van prendre possessió del càrrec els 21 regidors i regidores del consistori sorgits de les urnes del 28 de maig. Els regidors i regidores van jurar o prometre el càrrec optant per diferents fórmules. Posteriorment, es va fer l’elecció de l’alcalde/essa.

Els cinc grups municipals Junts Estimem Vilassar de Mar, Babord, PSC, ERC-VdM Futur i PP van presentar i votar els seus respectius caps de llista com a candidats i candidates a l’alcaldia.

El PP va presentar a Yolanda Laspalas. Laspalas va donar les gràcies a totes les persones que l’han recolzat tant a nivell familiar com a les urnes i va estendre la mà al govern per tot el que sigui millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

ERC-VdM Futur va presentar com a candidata a Marta Rovira. Rovira va assenyalar que haurien volgut construir un govern d’esquerres però que per ara el pacte no és possible. El ple, va remarcar, “serà el lloc on trobar consensos”. “Farem una tasca de mà oberta per treballar pel poble.

El PSC va presentar com a candidat a Isaac García-Oses va anomenar els reptes que hi ha per davant a nivell cultural, de medi ambient, d’habitatge, de gent gran, de mobilitat i de proximitat com a administració. “Serem útils des de la nostra posició, venim aquí a treballar i a encarar reptes”.

Babord va presentar com a candidata a Elena López. López va recordar les dues idees que han traslladat durant tota la campanya electoral: fer un poble per a tothom i volem estar al govern. Segons López, Babord encara els projectes de forma diferent que Junts Estimem Vilassar de Mar: “Babord prioritza allò que és comú per sobre dels interessos privats”. També va fer al·lusió al pacte d’esquerres que no ha pogut assolir-se per l’actual posició del PSC.

Junts Estimem Vilassar de Mar  va presentar Laura Martínez com a candidata. Martínez va destacar que Junts Estimem Vilassar de Mar han estat els clars guanyadors a les urnes i que volen liderar el canvi per convertir Vilassar de Mar en el millor lloc per viure.

Després de les votacions, atès que cap de les candidatures va obtenir la majoria absoluta (11 vots), va quedar proclamada alcaldessa la cap de la llista més votada a les eleccions, Laura Martínez Portell

En el discurs d’investidura, Laura Martínez, va destacar l’orgull i responsabilitat que representar ser la primera alcaldessa de Vilassar de Mar, posant de relleu que mai una dona hi havia estat al capdavant. “avui es compleix una fita, no només per a mi, que em sento molt honorada, sinó que com a municipi avancem una passa més cap aquesta societat igualitària que tots volem”. També va ressaltar el fet que la plenària estarà formada per 11 dones i 10 homes, una situació que tampoc s’havia donat mai. “Avui segello i segellem un compromís per fer prosperar Vilassar, el poble que tots estimem”. Va destacar que entren a governar amb la voluntat de servir, amb esperit positiu, i amb moltes ganes de treballar amb rigor i transparència. Martínez va assenyalar que faran política de mà estesa per dibuixar el Vilassar del futur amb consensos, amb entesa, amb la participació de la ciutadania, i també amb la resta de les forces polítiques”. Visiblement emocionada es va mostrar, quan en el discurs va tenir paraules per a la seva família, els seus pares i els seus dos fills i també les famílies dels regidors i regidores que l’acompanyen al govern.

Junts Estimem Vilassar de Mar , amb 9 regidors/es, governarà en minoria. Aquesta legislatura el plenari estarà format per 9 regidors/es de Junts Estimem Vilassar de Mar al govern, i 5 de Babord, 3 del PSC, 3 d’ERC-VdM Futur i 1 del PP, a l’oposició.

Escolta el ple sencer:

Foto dels 21 regidors: