Laura Martínez Portell ha estat nomenada presidenta de l’Institut Català de les Dones

Laura Martínez Portell ha estat nomenada presidenta de l’Institut Català de les Dones. És llicenciada en dret per la Universitat de Lleida, té un màster en Direcció de Recursos Humans al Centre d’Estudis Financers, un postgrau en Pràctica Jurídica pel Col·legi d’Advocats de Mataró i ha fet cursos d’Especialització en materia de jurisdicció de Menors i en violència de gènere.

Martinez Portell ha explicat a l’espai “Crònica” que aquesta nova etapa l’encara “amb moltíssima il·lusió i moltes ganes de treballar” i ha recordat que en aquest àmbit “s’han produït molts avenços, en l’àmbit de la igualtat però encara hi ha moltíssima feina per fer”. Ha afegit que continua havent-hi desigualtat en àmbits com el social i el laboral i molta violència contra les dones i que ens trobem en un moment de “consciència social i especial sensibilització” sobre aquestes qüestions

Martinez Portell també ha avançat que un dels principals reptes d’aquesta nova etapa és impulsar el Pacte Nacional contra la Violència Masclista. Substitueix en el càrrec Núria Balada, que ha estat nou anys al capdavant de l’Institut Català de les Dones, primer com a directora i després com a presidenta.

Actualment és regidora de Junts per Vilassar, a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, i és vicepresidenta tercera del Consell Comarcal del Maresme. Ha estat vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i diputada de Benestar Social, Salut Pública, Consum i Relacions Internacionals.