Laura Martínez (Junts Vilassar de Mar): “Aquest any a Vilassar, és l’any de la no cultura”.

La regidora i portaveu de Junts Vilassar de Mar a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell,  va ser la convidada aquest passat dimarts en la ronda d’entrevistes que estem fent al “Parlant de tot“, aquests dies, per substituir la nostra tertúlia política que no podem realitzar per les condicions de pandèmia.

Martínez s’ha mostrat molt crítica amb la gestió municipal durant la pandèmia. No en fa una valoració, en general, gens positiva. Per a ella, ha estat un govern absent que ha deixat participar molt poc a l’oposició.

Ha manifestat que el govern ha deixat molt en mans dels tècnics les decisions i no ha decidit per si mateix.

Sobre la gestió del Comitè d’Emergències, creu que va ser una bona idea i que es va activar força ràpid. Ara bé, lamenta que s’apliquessin mesures més restrictives que les que establia el mateix Procicat, Considera que s’ha volgut anar en molts àmbits més enllà del que deia el Procicat “sense res que ho justifiqués o ho avalués”, “sobretot en tot allò relacionat amb un servei municipal” i considera que no s’ha fet el suficient  control “en tot allò relacionat amb l’àmbit privat”.

Preguntada sobre la gestió comunicativa, i lloant la tasca feta des d’aquesta casa, Vilassar Ràdio, Martínez es mostra molt crítica. Posa com a exemple, la darrera campanya, la de “No et facis viral”, que podem veure penjada als nostres carrers. Explica que tothom ja sap des de fa un any que ha de portar mascareta quan surt al carrer  i afegeix que els diners destinats a aquesta campanya s’haurien d’haver dedicat a altres qüestions molt més necessàries.

Dona la portaveu de Junts Vilassar de Mar bona nota a la Regidoria de Promoció de la Salut, Serveis Socials i Gent Gran, tot i que lamenta la decisió de no obrir els parcs infantils de Vilassar de Mar quan el Procicat ja ho permetia a tot Catalunya.

Lloa la tasca de l’assistència social, valora positivament que s’hagin portat al ple l’aprovació d’ajudes extraordinàries per a les famílies que necessitaven suport econòmic.

També qüestiona durament el sistema de cites prèvies ideat per l’Ajuntament. Considera que el consistori no ha estat al costat de la ciutadania  quan més ho necessitava a l’hora de facilitar la realització de tràmits, ja que s’ha de demanar cita prèvia per realitzar tràmits i la cita es dona per a moltes setmanes més tard.

I remarca que tot segueix igual, ja que es manté el sistema de cita prèvia.

Un altre capítol que ha aixecat polseguera és la cultura. Té clar que ha estat l’any de la no cultura a Vilassar de Mar. Ha explicat que l’Ajuntament va suspendre tota la seva programació cultural. Considera que s’haurien pogut organitzar algunes activitats “perquè el sector cultural  i la població  ho estava necessitant moltíssim”   i afegeix que el consistori no ha deixat que es tiressin cap endavant activitats que les entitats proposaven amb totes les mesures de seguretat anticovid19.

Considera que tres quarts del mateix ha passat amb els esports.

En aquest sentit, ha dit que no creu que l’Ajuntament tingui epidemiòlegs més importants que els que  té el PROCICAT com per a prendre i aplicar al nostre municipi mesures més restrictives de les que es prenen i apliquen a tot Catalunya.  

Pel que fa a Ensenyament, reivindica la bona feina feta des de les escoles, tot i que remarca els problemes inicials per arrencar. Una situació que, ha explicat, es va donar a tot Catalunya.

Pel que fa a la política econòmica, la portaveu de Junts Vilassar de Mar valora les ajudes que es van donar. Ara bé, es mostra extremadament crítica amb la pujada dels impostos en un moment en el qual, segons ha dit, els vilassarencs i vilassarenques ja ho estan passant prou malament. Diu que s’ha permès que pugés l’IBI, la contribució urbana dels habitatges. Afegeix que és una decisió que Junts Vilassar de Mar va criticar en el seu moment.

En general, insisteix, és un govern poc sensible amb la ciutadania, ja que “tot i tenir molts més recursos que cap altre any, a més va voler ingresar 700.000 euros més d’impostos directes dels ciutadans”.

Finalment, la portaveu de Junts Vilassar de Mar subratlla que el govern municipal només es posa en contacte amb l’oposició quan necessita els seus vots per aprovar alguna qüestió.

Amb Laura Martínez Portell tanquem el cicle d’entrevistes realitzades, des d’aquesta casa, per donar veu a l’oposició. Tancarà ronda el govern municipal d’ERC-Gent per Vilassar de Mar que es donarà la seva visió de la gestió de la pandèmia.