Laura Martínez (Junts VdM): “Si jo fos l’alcaldessa, ara mateix, arranjaria els carrers i les voreres. Els carrers han de ser segurs”

Si jo fos l’alcaldessa, ara mateix, arranjaria els carrers i les voreres de Vilassar de Mar. Els carrers han de ser segurs”. Laura Martínez Portell, portaveu de Junts Vilassar de Mar, ha passat, avui, pels nostres micròfons per valorar l’actual situació al nostre municipi, a l’espai “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot.

Per a ella, en aquesta legislatura “no s’ha fet res. El govern s’ha instal·lat en la política dels braços caiguts”.

Molts temes hem posat, aquest dimarts, sobre la taula de les entrevistes personalitzades que estem fent aquests dies als portaveus de les diferents formacions polítiques amb representació al consistori, ja que, per la pandèmia del coronavirus, no podem fer la nostra habitual tertúlia política bimestral.

Laura Martínez ha enumerat les moltes coses que, al seu entendre, l’actual Govern municipal no ha fet: en habitatge social, en el fet que estiguin caducats el contracte de neteja  i recollida d’escombraries i el contracte de concessió del camp de futbol a la Unió Esportiva Vilassar… entre altres qüestions. Ha afegit que el govern no ha estat al costat de la ciutadania.

Hem abordat amb la portaveu de Junts Vilassar de Mar la qüestió cultural. Per a ella, la gran mancança al nostre municipi, és, que no hi hagi un equipament cultural en condicions. Ha manifestat que no tenen accés a la informació sobre el que s’ha fet i sobre el que s’ha deixat de fer.  Ha afegit que l’Ateneu es va comprar sense una valoració del que s’hi podia fer i que no hi ha un projecte per a l’Ateneu.

També lamenta que el nostre consistori hagi deixat morir, diu textualment, associacions i entitats del nostre poble perquè no s’ha estat al seu costat. Un argument, més, assegura, de la deixadesa del Govern municipal

Un altre gran problema que denuncia Martínez és l’estat dels nostres carrers i voreres, que no són, ha dit, urbanísticament segurs, degut a l’estat de moltes voreres, que estan aixecades. És per això que, si ara fos l’alcaldessa de Vilassar de Mar, la seva principal prioritat seria posar solució aquesta problemàtica.

No deixa de denunciar, però, Laura Martínez la mala, diu, gestió esportiva. No pot ser, diu, que els nens i les nenes s’hagin de canviar al carrer perquè els vestidors estan tancats al pavelló Paco Martin. La portaveu de Junts Vilassar de Mar rebla dient que “la situació de l’esport a Vilassar de mar és greu i l’esport és salut”. S’ha referit a com s’ha portat la gestió del camp de futbol, a la renovació de la gespa i al tancament de molts vestidors, entre altres qüestions.

També li hem preguntat per la relació que té el seu grup amb el govern (ERC-Gent Vilassar de Mar): “Malauradament, fem més tasques de fiscalització, que no pas de proposar coses”.Ha afegit que alguns regidors són més accesibles que altres i s’ha queixat que el govern no fa cas de les mocions proposades per l’oposició que s’aproven en la plenària.

Qüestionada sobre el paper de l’oposició, ella en tant que cap de l’oposició a l’Ajuntament recorda que, en l’aprovació dels pressupostos de l’any passat, que anaven lligats a una qüestió de confiança a l’alcalde de Vilassar de Mar que no va prosperar, Martínez recorda que les forces que no són al Govern són molt heterogènies entre elles. I de cara al Ple de Pressupostos d’enguany, que s’ha de celebrar ja, Martínez torna a subratllar la poca comunicació amb el govern, segons el seu parer.

A un any i mig per a les properes eleccions municipals, Martínez confessa que encara no sap si s’hi presentarà, però que, per responsabilitat, ella vol ser-hi si els mecanismes de primàries de Junts Vilassar de Mar, encara per definir, ho permeten.

Tancarem aquesta ronda d’entrevistes amb el representant de govern.