Laura Martínez (Junts-Estimem VdM): “Treballarem per tenir l’alcaldia”

Laura Martínez Portell, l’alcaldable de Junts Estimem Vilassar de Mar, ha passat, aquest dilluns al matí, per l’espai “Parlant de tot” per fer una valoració del resultat de les eleccions municipals d’ahir diumenge, en què aquesta força política va ser la vencedora

Confessa que ha dormit molt poc, que sent una barreja d’alegria, d’il·lusió i de responsabilitat després que les urnes parlessin ahir. També ha volgut tenir paraules pel seu equip i ha destacat de tots ells i elles la seva capacitat de treball i estima per la localitat.

I, el primer és el primer. Neteja de la propaganda electoral de Junts Estimem Vilassar de fanals, carrers i places. Ha explicat que a 2/4 de 8 del matí, gent del seu equip ja estava retirant els cartells de propaganda electoral. I és que un poble net, cuidat, verd i sostenible era un dels seus mantres de campanya.

Fins al 17 de juny, la llei electoral preveu que es puguin constituir els ajuntaments. Junts-Estimem VdM, amb 9 regidors, no té majoria absoluta. És a dos regidors dels 11 que marquen el punt d’inflexió. Ha assegurat i manté que no pensa en un govern en minoria. Tot i que admet altres escenaris, s’albira, ara mateix i d’entrada, Junts Estimem VdM-PSC o un tripartit d’esquerres Babord PSC i ERC-VdM Futur, que assolirien els 11 regidors.

Martínez ha dit que el nostre poble ha votat canvi i ha votat una opció molt clara “que és Junts Estimem VdM”. Ha afegit que treballaran per tenir l’alcaldia. Ha felicitat a Babord pels seus resultats.Confirma Martínez Portell que, abans de les eleccions -i sense tancar res, matisa- s’ha parlat amb la resta de formacions. Concretament, diu, el PSC, ERC-VdM Futur  i Babord.De fet, alguna reunió ja té prevista en la seva agenda. Ha recalcat que li preocupa més el model de poble que les visibilitats de partits, i en aquest sentit, ha afegit que vol que les formacions polítiques que puguin tenir un model de poble similar puguin arribar a una entesa.

Moment de travesses. Assegura mà estesa i generositat. I és que ha d’afrontar grans reptes per aquesta nova legislatura 2023-2027. Per exemple, Cultura. Falten mans i recursos. S’ha de fer una gran aposta per les entitats.

Ha manifestat que, durant quatre anys el govern, d’ERC-Gent per Vilassar de Mar “no ha aprovat cap pressupost de manera natural” i que ”tot ha anat a base de modificacions de crèdit i això fa que el control sigui més difícil”.

Ha dit que s’han de fer noves i infraestructures, com un gran teatre auditori de gran capacitat que s’ha de fer, però que cal pactar-ho. Toquen, ara, l’economia. La butxaca de tots i totes. No s’ha d’estirar més el braç que la màniga i ha afegit que “no hi ha cap intenció d’apujar els impostos en tot el mandat”, en cas que formin govern.  Un altre dels aspectes que Laura Martínez Portell vol valorar, vol confirmar i vol estudiar si fa falta més personal a l’administració municipal.

Li hem preguntat, també per quina interpretació fa de la davallada d’ERC. Considera que és degut a què ha estat un mal govern, que no ha escoltat a la ciutadania i que ha donat un mal servei.

Ha explicat que té  més de 300 missatges al seu telèfon mòbil i se sent molta satisfacció per la feina feta.