Laura Martínez, alcaldessa: “M’he trobat un Ajuntament més desendreçat i més encallat del que m’esperava”

M’he trobat un Ajuntament més desendreçat i més encallat del que m’esperava” Aquest és el principal titular que ens ha deixat, aquest dijous al matí, l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell. L’hem convidada al nostre magazín matinal “Parlant de tot”, ja que aquesta setmana es compleix el que en política es denomina  “els cent dies de gràcia”.

Martínez Portell ha celebrat la feina visible que ha fet el consistori. Creu que vilassarencs i vilassarenques ho perceben així i així li ho transmeten, però ha admès que cal molta feina d’organització. De moment, manté que no pujarà l’IBI, però avisa que la taxa de les escombraries sí que augmentarà.

El dissabte 17 juny, s’estrenava Laura Martínez Portell com a la primera alcaldessa de la història de Vilassar de Mar. Han passat cent dies, els cent dies de gràcia, tot i que al nostre municipi, amb la Festa Major i el mes d’agost, aquests cent dies no són ben bé reals.

D’entrada, l’alcaldessa ha celebrat la visibilitat que vilassarencs i vilassarenques, segons ella, noten especialment a la via pública. Ha subratllat que el govern està treballant amb ganes, que està fent una bona feina i que s’estan visualitzant millores al poble.

Ha dit que hi ha hagut una diferència en la  manera de fer de l’Ajuntament,  que ara s’escolta a la ciutadania, que es tendeix a resoldre els problemes de manera més àgil, i que s’ha començat a notar el canvi en la neteja pública, ja que hi ha 5 persones més netejant.

Ha remarcat que han començat les actuacions urgents de la Brigada a la via pública, que s’han instal·lat  moltes papereres noves i que s’han fet actuacions importants en el desbrossament de les males herbes que surten als carrers i embrutien el poble.

Ha manifestat que s’han trobat un Ajuntament molt més desendreçat i amb més temes encallats del que es pensaven. Situacions no operatives que s’han de resoldre, i s’estan resolent, en aquests moments. Ha dit que alguns protocols que hi havia no són clars, que el gestor d’expedients de l’Ajuntament no és com hauria de ser. Ha subratllat que s’està fent un esforç important en millorar i que hi ha un excés de burocràcia que cal reduir.

Ha confessat que el que li preocupa és la gestió del dia a dia de la casa consistorial.

De moment, el darrer trimestre enfocats a la confecció del nou pressupost. Uns comptes municipals que estan prorrogats. Triple feina, confessa Martínez, ja que es començarà de zero i a fer un pressupost des de zero.

En aquest sentit, ha assenyalat que li preocupa, i molt, la qüestió econòmica. Segons ella, l’Ajuntament no està bé  en aquest aspecte, i ha afegit que no es refereix al deute, sinó a la despesa corrent i als ingressos corrents.  La seva màxima, ni retallar serveis, ni apujar impostos.

Ha insistit, i aquest era un argument defensat en campanya electoral, que no vol apujar l’IBI (l’impost de béns immobles). Sí que augmentarà, però, l’impost de les escombraries. Ha recordat que hi ha un contracte d’un milió més i ha afegit que aquesta taxa ha de repercutir en la ciutadania pel que costa i que això ho diu la llei.

Li hem preguntat per les relacions amb l’oposició. Martínez Portell ha assegurat que hi ha una relació fluida de treball amb la recent creació de la Junta de Portaveus.

Un altre gran argument és l’Ateneu i les obres que s’hi estan fent. L’alcaldessa ha fet una fotografia de la situació actual de l’equipament. Ha explicat que es va contractar una reforma que “teòricament valia 800.000 euros” però que la despesa és superior. Ha explicat que estan buscant pressupostos per valorar la possibilitat d’instal·lar cadires noves.

Per a l’obertura de l’Ateneu no hi ha data, però sí -ha dit- que és tema prioritari

Altres temes que hem tractat han estat la gestió de la pacificació de la carretera N-II. Converses amb el govern de la Generalitat sobretot, apunta, de temes tècnics. També s’ha referit a les ganes de consolidar una veritable Festa Major petita o Festa Major d’Hivern.

També ha celebrat que, per fi, s’hagi pogut actuar a l’escola del Vaixell Burriac per pal·liar les altes temperatures que havia de patir l’alumnat. Especialment, al menjador, on s’ha posat aire condicionat. Ha recordat que també s’han instal·lat tendals.

S’ha acomiadat lamentant els molts temes que s’ha trobat encallats.