L’Aula s’endinsa en el món de la prostitució vist des de dins

Aquest dimarts 3 de desembre, l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar s’endinsa en el món de la prostitució. De la mà de la pedagoga del Lloc de la Dona, Mar Galceran, podrem aprofundir en aquesta xacra des d’una òptica intima, d’algú que treballa dia a dia amb aquestes dones. Serà a partir de les sis de la tarda i, com sempre, a la Sala Carrau.

La Mar Galceran és una veu autoritzada en el món de la prostitució. Porta 5 anys treballant com a pedagoga en el Lloc de la Dona. Una institució religiosa que, des del segle XIX, sempre s’han dedicat a aquest col.lectiu. La feina de la conferenciant de l’Aula d’Extensió Universitària consisteix en “donar resposta a les necessitats d’aquestes dones” que són, segons ella, “vulnerables, excloses i estigmatitzades”. Bàsicament, la Mar les escolta i les acompanya.

La pedagoga confirma que la prostitució “està estigmatitzada” i, sobretot, molt mal vista. Per això l’objectiu de la xerrada d’aquest dimarts a la Sala Carrau és “desfer alguns prejudicis”. Un col.lectiu, el de les dones que es dediquen a la prostitució, sigui de manera voluntària o obligada, al qual “és molt difícil fer-ne un retrat robot”. I més quan, sobretot “arran de la crisi econòmica, algunes dones en el llindar de la pobresa van optar, i opten, per aquesta sortida”.

Segons dades de la Mar Galceran, “un 90% de les dones que es dediquen a aquesta activitat són immigrants”. Han baixat, segons explica, el percentatge de subsaharianes i ha augmentat el de llatinoamericanes. Malauradament, apunta, “s’han incrementat els casos de tracte i això sí que és un delicte”.

Conèixer la prostitució des de dins és l’objectiu de l’Aula d’Extensió Universitària per aquest dimarts a la Sala Carrau a partir de les sis de la tarda.