L’Aula d’Extensió Universitària organitza una sortida a l’òpera el 6 de maig

És oberta la inscripció per a la sortida a l’òpera que, organitzada per l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, es durà a terme diumenge 6 de maig. S’anirà a veure dues grans òperes en una sola representació que es realitzarà al Teatre Auditori de Granollers a partir de les 6 de la tarda. Es tracta de  “Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni i “Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo, , a càrrec de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, amb Santiago Serrate com a director d’orquestra, Daniel Gil, com a director del cor i amb l’acompanyament de l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’autobús sortirà a  2/4 de 5 de la tarda des de davant del camp de futbol Xavi Ramon.

“Cavalleria rusticana” és una de les òperes més populars del verisme, estrenada l’any 1890 al Teatre Constanzi de RomaUn melodrama, basat en un relat del novel·lista Giovanni Verga. L’argument gira entorn al descobriment de la relació entre Turiddu -el marit de Santuzza- i Lola -la dona d’Alfio, una revelació que tenyeix de vermell la celebració de Pasqua de Resurrecció en un llogaret de Sicília. Aquest és l’argument de l’òpera que beu de fonts literàries i propugna el realisme en les seves trames argumentals. Considerada la 27a de les 100 òperes més representades de 2005 a 2010.

“Pagliacci” és l’òpera de Leoncavallo, amb llibret del mateix autor, que mostra com el límit entre la realitat i la ficció desapareix quan Canio, el líder d’un grup d’actors, assassina la seva dona infidel, Nedda, sobre l’escenari. L’òpera es va estrenar a Milà el 21 de maig de 1892 i al Gran Teatre del Liceu el 25 de gener de 1895.  L’acció se situa entre uns còmics ambulants que actuen en un poble de Calàbria, el dia de la Mare de Déu d’Agost.

Les places són limitades, i el preu és de 45 euros per als socis i sòcies de l’entitat, i de 50 euros per als no socis ni sòcies. El termini d’inscripció i de pagament finalitzarà el 21 d’abril. Per a reserva de plaça cal trucar al 93 754 05 00. Hi haurà sessió informativa prèvia sobre aquestes òperes, a càrrec d’Enric Mayolas, que es durà a terme el 2 de maig a les 6 de la tarda al Centre Social Mossèn Josep Maria Galbany. El dia de la sessió informativa també es podrà formalitzar la inscripció.