L’Aula centra un taller de sis sessions al voltant de la Guerra Civil a Catalunya

La guerra del 36 al Maresme o Les dones i el front són el títol d’algunes de les sis conferències sobre la Guerra Civil a Catalunya que organitza l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar. El professor Gonzalo Berger es posa al capdavant d’aquest cicle que arrenca el 24 d’octubre i acabarà el 2 de desembre.

Sempre a les sis de la tarda i sempre a la Sala Carrau, l’Aula, aquesta entitat vilassarenca que aposta per la formació continuada d’un públic adult interessat en la cultura, afronta el taller destinat a la Guerra Civil.

Així, el Dijous 24 d’octubre s’afronta: Historiografia i fons d’estudi: Una aproximació a la Guerra d’Espanya. El Dilluns 28 d’octubre es parlarà dels Antecedents de la Guerra Civil i el sollevament militar del 19 de juliol de 1936. Serà el Dijous 7 de novembre quan es parli al voltant de Les Milícies Antifeixistes de Catalunya i els fets de maig de 1937.

Les dones i el front, amb visionat del documental “Milicianes” serà el menú per al Dijous 14 de novembre. Una setmana més tard, el 21 de novembre i també dijous, la mirada del taller anirà focalitzada en els Fets de maig de 1937. El final del conflicte i l’exili.

Per tancar el taller, ja el Dilluns 2 de desembre s’afrontarà la darrera sessió. Dedicada a La guerra del 36 al Maresme. Una visió local, un conflicte internacional.

Gonzalo Berger  Nascut a Barcelona el 1977. És doctor en Història per la Universitat de Barcelona i docent universitari. Autor de diversos llibres i treballs d’investigació, compta també amb una àmplia experiència en gestió cultural vinculada a la producció de documentals, exposicions i espais de memòria.

Inscripcions

Cal recordar que el preu del taller és de 15 euros per als socis i sòcies de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar mentre que el públic en general haurà de pagar 20 euros. Les inscripcions es poden fer, ja, a Serveis Socials, carrer Santa Eulàlia, 40, o els dies de conferència a partir de les 5 de la tarda.