L’Aula avança la seva programació per al segon trimestre de 2020

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja ha preparat un munt d’activitats per al segon trimestre de la temporada 2019-2020. Conferències, sortides i un monogràfic que anirà consagrat a la història del cinema.

Conferències

Pel que fa a les conferències, cal destacar que:

  • La primera, que se celebrarà el 8 de gener, és dedicada a la òpera Aida, de Giuseppe Verdi. La impartirà el musicòleg, crític i membre de la direcció del Gran Teatre del Liceu, Pol Avinyó.
  • Serà el 14 de gener, quan l’òpera deixarà pas a la pintura. Joan Brossa i Joan Miró: qui és el poeta i qui l’artista és el títol de la xerrada que impartirà Vicenç Altaió i Morral. Que és poeta, assagista, crític d’art i articulista.
  • La història i la política és l’eix de la tercera conferència. 40 anys de la Constitució del 78 i el debat de la seva reforma. Tema sempre interessant i de recurrència constant. Impartirà la xerrada Albert Sáez, director adjunt d El Periódico de Catalunya. La cita, el 28 de gener.
  • L’11 de febrer, Ignasi Terrades, llicenciat en Filosofia, ens capbussarà en el món de l’antropologia amb la conferència que porta per títolLa justícia en els pobles primitius.
  • Serà el 25 de febrer quan el Doctor Manuel Puig ens expliqui com funciona el campus de Can Ruti: una oportunitat per a la ciència mèdica.
  • El Brèxit i la sortida del Regne Unit de la Unió Europea és el tema estrella de la conferència del 10 de març. La impartirà Carlos Eguiguren que és economista.
  • Finalment, la darrera xerrada de l’Aula per al segon trimestre la pronunciarà la poeta i rapsoda Anna Maluquer que s’endinsa en la figura de Verdaguer. Serà el 24 de març.

Totes les conferències se celebren a les sis de la tarda a la Sala Carrau.

Monogràfic

Però l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, aquest espai de formació continuada per a un públic adult, no només es queda en les conferències. Tal i com ja van fer en el primer trimestre, aquest gener la doctora en Comunicació per la UPF, Marga Carnicé, dedicarà quatre sessions a la Història del Cinema. Serà els divendres 10, 17, 24 i 31 de gener. A la Sala Carrau a partir de les sis de la tarda. Per aquelles interessats, cal saber que el cost del monogràfic costa 20 euros per als no socis i 15 per als socis.

Sortida

Finalment, el 31 de març, l’Aula de Vilassar de Mar prepara una excussió al municipi de Folgueroles. La sortida és a dos quarts de 10 del matí al camp de futbol Xevi Ramon de Vilassar de Mar. Visita guiada al poble i a la Casa Museu Verdaguer. Amb dinar inclòs. Els socis de l’entitat pagaran 30 euros per l’excursió i 35 per als no socis.