L’aturada de maquinistes de Renfe afecta els trens de rodalies, mitjana distància i l’AVE

La circulació de trens de rodalies, mitjana distància i l’AVE es veu afectada aquest dilluns per l’aturada convocada pel sindicat de maquinistes SEMAF. Entre les sis i dos quarts de deu del matí i també entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre s’han decretat uns serveis mínims que suposen la circulació del 66% dels trens de Rodalies, una xifra que baixarà al 33% la resta del dia. Dels trens de mitjana distància, en queda anul•lat un per sentit dels sis que connecten cada dia Barcelona, el Camp de Tarragona i Lleida. D’altra banda, dels trens de llarga distància i alta velocitat es garanteix un 72% dels servei. Per tant, no circularan tres combois que cobreixen el trajecte Barcelona-Madrid per cada sentit.


Renfe recomana als usuaris que consultin la informació al web de la companyia o bé per telèfon per saber si el tren en què tenen previst viatjar està afectat per l’aturada, que es repetirà aquest dimecres 5 de maig i el proper divendres dia 7.

Amb aquesta aturada, els maquinistes i ajudants ferroviaris reclamen més places d’aparcament a l’estació de Sants. Segons els treballadors residents a l’estació de Sants, actualment disposen de 29 places a l’aparcament subterrani de l’estació i en reivindiquen 50. Renfe lamenta que “en època de crisi i austeritat, els maquinistes mantinguin l’exigència que les places estiguin situades al pàrquing subterrani de Sants”.

Leave a Reply