L’atur puja a Vilassar de Mar

L’atur ha pujat a Vilassar de Mar aquest passat mes de juny. A la nostra localitat hi ha 680 persones registrades a les oficines de l’atur com a demandants de feina, és a dir, un 1’80 % més que al maig. En relació a fa justament un any, l’atur ha baixat al nostre poble i hi ha un 19’4 % menys d’aturats. La taxa de desocupació a la nostra localitat és a hores d’ara del 6’93%.

Els altres tres municipis maresmencs on ha pujat l’atur són Dosrius, Sant Vicenç de Montalt i Teià.

En canvi, a la resta de la comarca la tendència ha estat la contrària i l’atur ha baixat. Si analitzem  les dades globals del conjunt del Maresme,  el juny ha deixat un nou descens de l’atur al conjunt del Maresme, que registra 692 persones sense feina menys que el mes anterior i situa la taxa d’atur comarcal en el 9,61%. Tot i la reducció de la desocupació, encara hi ha 20.900 persones inscrites a les oficines d’ocupació.

El descens de l’atur ha estat generalitzat en tots els sectors econòmics sent l’agricultura (-6,94%) i la indústria (-3,95%) les que mostren baixades més intensens. També són destacades les reduccions en els serveis (-3,40%) i en la construcció (-2,25%). En canvi, ha augmentat lleugerament -un 0,21%- el nombre de persones sense ocupació anterior (SOA) que cerquen feina.

Les xifres sectorials encara són més positives en la comparativa interanual ja que els descensos de l’atur superen el 20% respecte al mateix període de l’any passat en tots els casos ha excepció de la construcció que es queda en el 19,59%.

També ha estat generalitzat en tots els grups d’edat amb baixades percentuals més intenses entre les persones més joves. En concret, l’atur ha baixat un 5,64% en el col·lectiu d’entre 25 i 34 anys i un 4,55% en el de 16 a 24 anys.

Tot i les diferències que habitualment es donen entre els 30 municipis del Maresme, el descens de l’atur del mes de juny ha estat gairebé generalitzat, excepte a Vilassar de Mar i altres tres municipis. Caldes d’Estrac no ha registrat cap variació respecte a les xifres de maig.

Pel que fa a la taxa d’atur, superen la xifra comarcal (9,61%) Calella, Malgrat de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar i Tordera.