L’atur puja a Vilassar de Mar i al conjunt de la comarca

El mes d’octubre s’ha tancat amb 893 nous maresmencs i maresmenques a l’atur, una xifra que representa un increment de la desocupació a la comarca del 2,48% respecte al mes anterior. Tot i això, la lectura positiva és que hi ha gairebé 3.000 aturats menys que fa un any, és a dir, un -7,49%. La mateixa tendència s’observa en el cas de Vilassar de Mar: hi ha 1.186 persones sense feina, 14 més que al setembre,  xifra que representa un increment mensual de 1’19%. En relació a l’any 2013, a la nostra localitat hi ha 76 aturats menys que ara justament un any, és a dir, un 6’02% menys.

Atur, recerca de feina

L’informe mensual de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constata que l’ocupació al Maresme ha tingut un comportament molt similar al de la província de Barcelona i al del conjunt de Catalunya, on també s’han registrat augments de l’atur respecte al mes de setembre i davallades en la comparativa interanual.

L’augment en la desocupació maresmenca ha afectat tots els sectors, tret de la construcció; i tots els grups d’edat. En comparació amb les dades de 2013, l’atur baixa als serveis, la construcció i la indústria i puja a l’agricultura i entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). En tots els grups d’edat es reflecteix una reducció interanual de la desocupació.

La taxa d’atur a Vilassar de Mar és de l’11’60 %. Pel que fa a la taxa d’atur maresmenca es col·loca en el 16,17%, un percentatge que es manté superior al de la província de Barcelona (15,0%) i a la mitjana de Catalunya (14,9%).

Les variacions del mes d’octubre han posat Pineda de Mar al capdavant dels municipis amb més població sense feina (el 20,91%), seguit de Mataró que registra un atur del 20,58%. També superen la mitjana comarcal Tordera (18,26%),  Sant Iscle de Vallalta (17,79%), Premià de Mar (17,29%),  Calella (16,26%) i Malgrat de Mar.(16,26%).

Paral·lelament, en 7 municipis de la comarca, la taxa d’atur no arriba al 10%: Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Òrrius, Sant Vicenç de Montalt, Teià i  Tiana.