L’atur puja a Vilassar de Mar i a bona part dels municipis del Maresme a l’octubre

Nou repunt de l’atur a Vilassar de Mar i al conjunt de la comarca. El Maresme la  comarca ha registrat un increment de la desocupació del 3,89%, un percentatge superior al comptabilitzat a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, només 4 dels 30 municipis han tingut una baixada del nombre de persones aturades. En total, al Maresme hi ha 24.963 persones inscrites com a demandants de feina, 934 més que al setembre, però 1.664 menys que en el mateix període de l’any anterior.Al conjunt de la comarca, l’increment de l’atur ha afectat a tots els grups d’edat amb una incidència superior entre els més joves i entre el col·lectiu de dones. De fet, l’atur femení representa el 57,6% del total de persones sense feina a la comarca. A Vilassar de Mar hi ha 802 persones registrades a l’atur a l’octubre, tres més que al setembre, el que representa un increment del 0’38%. La taxa d’atur local és a hores d’ara del 8’34 %.

AlL Mareme, a nivell sectorial, l’increment en la desocupació ha afectat a tots els sectors econòmics exceptuant la construcció que ha regsistrat un descens de l’1,99%. El sector serveis és el que té un increment percentual és l’agricultura (11,18%), seguit dels serveis (6,15%), la indústria (4,32%) i el col·lectiu sense ocupació anterior (2,75%).El mapa municipal reflecteix que només els municipis de Dosrius, El Masnou i Tiana i Vilassar de Dalt registren un descens de l’atur. Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta no experimenten variacions respecte al mes anterior i augmenta la desocupació als 24 municipis restants.

En termes interanuals, les estadístiques són diferents. Sant Cebrià de Vallalta, Malgrat de Mar i Teià comptabilitzen un increment en el nombre de persones aturades. El Masnou, Montgat i Òrrius mantenen les xifres de desocupació de fa un any i els 24 municipis restants registren un descens de l’atur. La mitjana comarcal interanual és positiva situant-se el descens de l’atur en el 6,25%.