L’atur ha baixat a Vilassar de Mar

 

L’atur a Vilassar de Mar ha experimentat un descens significatiu en el darrer mes de setembre, malgrat que, a nivell comarcal, s’experimenta un repunt de persones sense feina, per tercer mes consecutiu, al Maresme. Així, ara mateix, hi ha a Vilassar de Mar 692 persones sense feina, un 6,11% menys que en relació al mateix mes de l’any passat i un descens de gairebé el 12% (11,96%) en relació al mateix mes de l’any anterior. La taxa d’atur al nostre municipi és del 7,22%, molt per sota de la mitjana maresmenca que és del 10,15%.

Malgrat les bones dades de Vilassar de Mar, creix el nombre de persones en situació d’atur al Maresme i és el tercer mes consecutiu en què la xifra de desocupació augmenta a la comarca. En concret, el mes de setembre ha tancat amb 366 persones més a les llistes de l’atur. En total, hi ha 22.077 maresmenques i maresmencs inscrits a les oficines d’ocupació com a demandants de feina no ocupats.

L’augment de la desocupació al conjunt de la comarca del mes de setembre ha afectat tant a dones com a homes, però és aquest segon col·lectiu on l’increment ha estat més notable. També ha impactat en tots els grups d’edat, sent el grup de persones més joves on l’augment ha tingut més incidència (+12,36%). I també s’ha estès per tots els sectors econòmics, a excepció de l’agricultura que manté les xifres del mes anterior.

En el terreny municipal, el comportament ha estat divers.L’atur ha caigut en 10 municipis (Alella, Arenys de Munt, Cabrils, Canet de Mar, El Masnou, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar) i ha augmentat en els 20 restants.

Dels 30 municipis de la nostra comarca, Alella és el que té, un cop més, la taxa d’atur més baixa (4,73%) metre que la mitjana més alta és a Pineda de Mar (13,64%).