L’atur es manté a Vilassar de Mar es manté en el 6’39%

Les mateixes 644 persones que, a Vilassar de Mar, estaven sense feina el mes passat són les mateixes que continuen inscrites a les oficines d’ocupació ara mateix. Per tant, el nostre municipi no presenta ni cap pujada ni cap baixada aquest mes de juny en relació al maig. Variació del 0%. Així doncs, Vilassar de Mar manté una taxa de persones desocupades del 6,39%, sensiblement més baixa que la mitjana comarcal que es planta en el 8’83%. Per primer cop però i des que va començar la crisi econòmica del 2008, el Maresme ha aconseguit rebaixar el topall de les 20.000 persones aturades.

Per tant, per primera vegada en 16 anys, és a dir des del maig de 2008, que el número de persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme se situa per sota del llindar de les 20.000. El bon comportament de la indústria, l’agricultura i els serveis ha fet caure la desocupació durant el mes de juny deixant la xifra oficial de persones en situació d’atur en 19.956 i situant la taxa d’atur registral en el 8,83%.

Així doncs, segons l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, durant el mes de juny, han abandonat la situació d’atur 405 persones a la comarca, una xifra que s’eleva a 1.067 en la comparativa interanual. És a dir, en relació al mateix mes de 2023.

Tot i la reducció, l’atur maresmenc manté el mateix perfil: una elevada feminització, una concentració en el grup de 55 a 64 anys i una acumulació en les situacions de llarga durada (més de 12 mesos sense feina).

Com és habitual, el comportament dels 30 municipis maresmencs és dispar. De fet, en l’extrem més baix de la forquilla trobem, Cabrera de Mar amb un 4,44%, i en l’altre a Tordera, amb un pràcticament 12%.Tordera que, per segons mes consecutiu, descavalca Pineda de Mar d’aquest lloc.

Notícies relacionades

Tornen amb força les Festes del Veral de l’Ocata
Ahir, última tertúlia política de la temporada
La mostra de Maria Freser al Museu Monjo es prorroga fins al 25 d’agost
La gimnasta Tània Gener recorda Atenes 2004 mentre somia amb Los Angeles 2028