L’atur es manté a l’alça a Vilassar de Mar i al conjunt del Maresme

A la nostra població l’atur ha tornat a créixer aquest passat mes de febrer que acabem de deixar enrera. Ja són 1.221 els vilassarencs i les vilassarenques que estan sense feina, 26 persones més que el mes de gener, xifra que representa un augment del 2’18 % de la taxa d’atur, que se situa en l’11’85 %.  Al conjunt del Maresme, les persones sense feina són 40.247.La xifra total de persones aturades, segons recull l’informe mensual elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, ha crescut en 519 a tota la comarca. La taxa d’atur al Maresme és del 17,37%, més d’un punt per sobre de la mitjana registrada a la província de Barcelona i a tot Catalunya.


Sembla que l’atur encara no ha tocat sostre. Salvant el lleu descens registrat el passat mes de desembre, la xifra de persones aturades al Maresme no ha parat de créixer des de l’agost. L’augment registrat el passat mes va ser de l’1,31% (519 persones), un percentatge que puja al 8,58% si fem la comparativa interanual (3.180 aturats més que fa un any).
Les persones que han perdut la feina o que s’han inscrit com a demandants de treball durant el mes de febrer provenen de tots els sectors econòmics i de tots els grups d’edat. El serveis han estat el sector amb més increment de persones a l’atur (255), seguit de la indústria (91), el col•lectiu sense ocupació anterior (85), la construcció (45) i l’agricultura (43).
La llista de persones aturades s’ha incrementat a 24 dels 30 municipis de la comarca. Han experimentat un lleuger descens Arenys de Mar, Calella, Malgrat de Mar, El Masnou, Pineda de Mar i Sant Pol de Mar.

Leave a Reply