L’atur dóna un respir al Maresme per tercer mes consecutiu

Atur a Vilassar de MarEl Maresme ha seguit la mateixa dinàmica que la resta de Catalunya i la xifra de persones aturades durant el mes de maig ha experimentat una substancial devallada (prop d’un miler). Se n’han beneficiat tots els sectors econòmics i tots els grups d’edat. A nivell municipal, nómés s’ha detectat un augment de persones desocupades a 3 municipis. Pel que fa a Vilassar de Mar, les dades de l’atur del maig no han patit cap variació en comparació a les del mes d’abril: continua havent-hi 1.284 persones en situació de desocupació, és a dir, la taxa d’atur segueix sent del 12’65%.

És el tercer mes consecutiu que es registra una devallada de l’atur a la comarca. Durant el mes de maig, 983 maresmencs i maresmenques han abandonat el registre de persones demandants de feina. Això ha situat la taxa d’atur en el 17,5%, un percentatge que es manté superior al provincial (16,6%) i al català (16,2%). Segons el Report d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el total de persones que encara es mantenen a la recerca de feina és de 39.898 (més dones: 20.007 que homes: 19.891). La taxa d’atur femení és del 19,0% mentre que el masculí se situa en el 16,2%.

La baixada de l’atur s’ha donat en tots els sectors: agricultura, indústria, construcció, serveis i SOA (Sense Ocupació Anterior), tot i que el descens més important es concentra en els serveis (-677).Per municipis, només s’ha registrat un lleuger ascens de l’atur a Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tiana. A Vilassar de Mar no s’ha detectat cap canvi i als 26 municipis restants ha baixat la desocupació.
Pineda de Mar (22,81%), Mataró (22,12%) i Tordera (20,37%) continuen sent les poblacions més castigades per l’atur, mentre que Alella, Cabrera de Mar, Cabrils i Teià tenen una taxa d’atur inferior al 10%.