L’atur disminueix un 2’56 % a Vilassar de Mar però augmenta prop d’un 2% al conjunt del Maresme

Un total de 670 persones s’han sumat el mes d’octubre a la llista de maresmencs i maresmenques que cerquen feina. Igual que ha passat a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya, les xifres d’atur es van incrementar al Maresme durant el mes passat. Segons la informació facilitada per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la taxa d’atur al Maresme és del 15,40%. Vilassar de Mar es troba entre els municipis en què s’ha enregistrat una lleugera disminució de l’atur, amb 29 persones en situació de desocupació menys que el setembre. A l’octubre, a la nostra localitat, 1.102 persones estaven sense feina, el que suposa una taxa d’atur del 10’94%.

Les darreres dades recollides per l’Observatori indiquen que al conjunt del Maresme hi ha 34.886 persones desocupades després de l’increment de l’atur el mes d’octubre, el que representa un augment percentual de l’1,96% respecte les dades del mes de setembre. Aquest augment es reflecteix en tots els grups d’edat, menys en el dels ciutadans d’edats compreses entre els 16 i 19 anys, i als sectors de l’agricultura i els serveis. En canvi, a la indústria i a la construcció hi ha hagut una certa remuntada de l’ocupació.
El sector més perjudicat durant el mes d’octubre ha estat el dels serveis i aquelles activitats més directament vinculades al món turístic. En concret, dins l’àmbit de l’hostaleria l’augment percentual de persones aturades respecte al mes de setembre ha estat del 14,05%.
Pel que fa a les dades per municipis, el comportament ha estat desigual, en 18 hi ha hagut un increment de l’atur i en 12 s’ha detectat una lleugera disminució. En aquest darrer grup cal destacar Vilassar de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Canet de Mar, El Masnou, Montgat, Òrrius, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Dalt.
Alella, Cabrils, Cabrera de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Tiana són els municipìs que tenen unes xifres d’atur inferiors al 10%.
Pineda de Mar, amb una taxa d’atur del 19,50% encapçala la comarca en nombre de persones aturades, seguit molt de prop de Mataró (19,47%).

Leave a Reply