La taxa d’atur al nostre poble es manté en el 7%

A Vilassar de Mar no hi ha ni una persona més, ni una persona menys en situació d’atur en relació al mes anterior pel que fa a les dades de l’atur. Dades clavades, dades exactes, per tant, al nostre municipi a les que ens deixava el gener, el primer mes de l’any.

Seguim amb 700 persones buscant feina i amb una taxa del 7%, dos punts per sota de la mitjana catalana que és del 9%. Al Maresme, buscant feina trobem les mateixes persones que al gener, menys una. És a dir, 21.258 persones amb un 9,75% de mitjana comarcal.

Poques novetats, doncs, pel que fa a les dades d’ocupació al Maresme. Segons l’informe mensual del Consell Comarcal. Tant és així que el número total de persones inscrites com a demandants d’ocupació baixa només,  atenció, en una persona en relació al gener, deixant els números absoluts en 21.258 persones desocupades. Perquè te’n facis una idea, com tot un Vilassar de Mar aturat.

Ara bé, a la comarca, una bona notícia. Hi ha, ara mateix, 593 persones aturades menys que al febrer de 2023. Descens interanual de poc més del 3%. Una dada, doncs, optimista. Ara bé, un mes més, es manté una alta de les característiques de l’atur maresmenc, que segueix sent molt feminitzat. Més de la meitat, un 57% de les persones que busquen treballar són dones.

Entre els 30 municipis de la comarca, com sempre, comportaments molts dispars. La forquilla es mou entre el percentatge més baix, com sempre, que és 4,8% de Tiana i el 13,6% de Pineda de Mar que, un mes més, lidera el rànquing a la nostra comarca.