L’atur baixa al nostre poble un 5’77 %

Segons dades del Consell Comarcal del Maresme corresponents al mes de setembre, a Vilassar de Mar hi ha, ara mateix, un total de 686 persones buscant feina, un 5.77% menys, però, que les que hi havia aturades en el mes d’agost. La taxa d’atur del nostre municipi és del 7,12%, una de les més baixes de la comarca i això sempre és una bona notícia. Molt per sota, també, de la mitjana maresmenca que es planta en el 9.38%.

La principal conclusió de les dades del Consell Comarcal és que, al Maresme, després de 3 mesos de pujada, ha baixat l’atur. La nostra comarca tanca el setembre amb 20.587 persones registrades a les oficines d’ocupació com a demandants de feina. Són 234 menys que al mes d’agost.

El descens de la desocupació es nota en tots els grups d’edat, a excepció del col·lectiu més jove (els que tenen entre 16 i 24 anys) i també, en tots els sectors econòmics menys a l’agricultura i al grup de persones incloses en la categoria SOA (sense ocupació anterior).

Amb les noves dades, la taxa d’atur maresmenca se situa en el 9,38%, malgrat que segueix sent molt feminitzat. Un 11,33% entre les dones i, en canvi, un 7,58% en el cas dels homes.

Un mes més, la fotografia local de l’evolució de l’atur als 30 municipis maresmencs reflecteix també una gran diversitat.

Pel que fa a la comparativa intermensual, i capgirant la tendència majoritària, s’ha incrementat el nombre de persones aturades a Cabrera de Mar, Calella, Dosrius, Malgrat de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna i Tordera.

A la resta, el descens percentual de la desocupació varia, i molt. Per exemple, oscil·la entre el -10,53% registrat a Sant Iscle de Vallalta i el -0,27% de Mataró.

Pel que fa a les taxes d’atur municipals, Alella, un cop més, és la població amb un percentatge més petit de població desocupada. La seva taxa d’atur és del 4, 62%. En canvi, Tordera -també com és habitual- és la localitat amb una taxa més elevada(11,91%).

La reducció de l’atur no és un fet estricte de la comarca sinó que també s’ha registrat en el conjunt de la província de Barcelona i de tot Catalunya.