L’atur al Maresme registra el pitjor octubre des de 2008

Aquest octubre ha registrat les pitjors dades de l’atur al Maresme des de 2008. Cert és que és un mes en el qual les dades de les persones desocupades augmenten, especialment en el sector serveis després de posar punt i final a la temporada d’estiu, però el cert és que al Maresme s’ha registrat un increment de mil persones buscant feina. A Vilassar de Mar, la taxa d’atur se situa en el 8,21% i al nostre municipi hi ha 781 persones buscant feina.

Mal mes, doncs, pel que fa a les dades de l’atur al Maresme. A la comarca, el número de persones demandants de feina s’enfila fins les 24.666; 1917 més que al mes de setembre. La situació, tot i que afecta tots els sectors econòmics, és especialment colpidora en l’àmbit dels serveis. De fet, i atenció a la dada, el 86% dels nous aturats al Maresme venen d’aquest sector.

Les dades del mes d’octubre situen el Maresme amb una taxa d’atur de l’11,83% amb realitats municipals que oscil·len entre el 6,06% de Tiana i Alella, que són les més baixes de la comarca, i el 16,59% de Pineda de Mar o el 16,11% de Santa Susanna, que són les més altes. Pel que fa a la mitjana catalana de persones aturades, que és del 10,61%, el Maresme la supera en un 1,22%.