L’ATM congela les tarifes i amplia la caducitat dels títols de transport fins a 31 de desembre

L’Autoritat del Transport Metropolità, i atenció a aquesta notícia si ets persona usuària de tren o autobús, ha anunciat que congela les tarifes i amplia la caducitat dels títols de transport comprats l’any passat fins a 31 de desembre de  2021.

La companyia ha pres aquesta decisió tot i haver-se disparat el dèficit del transport públic com a conseqüència de les restriccions de mobilitat per la pandèmia, que ha fet baixar la demanda a la xarxa fins a un 54% dels valors previs a la pandèmia i el 2021 es preveu que se situï entre el 68% i el 80%. A més, no es modificarà l’oferta de títols, que mantindrà les darreres tarifes incorporades T-Usual i T-casual. En el cas de la T-Verda, la T-16 i la T-compensació covid mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol.

L’ATM subratlla que el manteniment de les tarifes permetrà ampliar la caducitat dels títols adquirits durant el 2020, que seran vàlids fins el 31 de desembre del 2021. 

D’aquesta manera, i prenent com a referència els títols de 3 zones (en la que s’insereix Mataró, tot i que es manté la demanda de passar a ser zona 2) el bitllet senzill continuarà tenint un preu de 4,50 euros en una zona; la T-Casual 30,50 euros; la T-usual 75,60 euros; la T-jove 80 euros; la T-dia 20,10 euros; la T-familiar 27 euros i la T-grup 213,5 euros. 

El president de l’ATM i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha mostrat “molt satisfet” per la congelació de tarifes i ha afirmat que és un “exercici de responsabilitat en temps d’emergència sanitària, social, econòmica però també climàtica”.

La caiguda de la demanda com a conseqüència de les restriccions de mobilitat per la pandèmia ha disparat el dèficit del transport públic fins als 750 milions d’euros. La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, van explicar que només a l’operadora de bus i metro el dèficit havia pujat fins als 179,3 milions d’euros tot i contenir les despeses en 82 milions d’euros i van reclamar un fons covid.