L’Associació Cívica i Social de la Gent Gran compleix 35 anys

 

El 20 de gener de 1988 es constituïa la primera junta gestora de l’Associació Cívica i Social de la Gent Gran de Vilassar de Mar, que porta les regnes del Centre Cívic del Passeig, abans ubicat a la planta baixa del carrer Sant Pau, 22 i des de 2010 situat al Camí Ral, 19.

Aquest divendres 20 de gener, just 35 anys després, el Cívic del Passeig celebra una festa d’aniversari commemorativa. Es conjugarà amb una jornada de portes obertes per tal que tothom pugui conèixer les activitats que es fan al centre ubicat davant de la Carretera Nacional II.

Hem parlat amb el president de l’associació, en Joan Ferrés. En Joan Ferrés és el novè president que ha tingut l’associació des de l’any 1988. Fa sis mesos que és en el càrrec. A ell li ha tocat, doncs, organitzar la festa d’aquest divendres, que es farà a partir de les 7 de la tarda a la planta baixa de l’edifici.

En l’acte, es farà una explicació dels orígens de l’entitat i de la tasca realitzada en aquests sis mesos de nova junta. Es farà la presentació d’un quadre amb la imatge els presidents que ha tingut l’entitat, un quadre amb una còpia escanejada de la primera acta de l’entitat.

També s’exposarà el quadre pintat per Jaume Marfà Torrijos, secretari de l’entitat, amb la imatge de la façana de l’antiga i de l’actual seus del Cívic del Passeig.

La jornada tindrà un moment molt especial. Hi haurà un detall per a en Rafael Ortega, que té 92 anys i és l’únic membre viu de la primera junta. També hi haurà un record molt especial en memòria de Pietat Torres. Segons Ferrés, abans de la constitució de la junta gestora de l’any 1988, la Pietat va ser la primera persona al nostre municipi que es va preocupar per constituir una Associació de la Gent Gran a Vilassar de Mar.

La Festa serà oberta a tots els avis i àvies: ball, pica- pica, música amb ball.  També, demà, s’ensenyarà la remodelada sala de ball.

La Regidoria de Gent Gran, per la seva banda, participarà de la celebració fent una jornada de portes obertes a les activitats d’anglès, belles arts, hipopressius i ioga que es desenvoluparan entre 23  i el 27 de gener. Recordeu que la inscripció per a totes les activitats que es fan al Centre Cívic del Passeig està oberta tot l’any i que les sòcies i els socis del centre tenen preus especials.

Ferrés celebra que la nova junta que ell presideix ja tingui enllestits actes i propostes per als propers mesos: ha avançat que els diumenges hi haurà dues activitats que s’alternaran per setmanes: ball i karaoke.