L’Arxiu Municipal rep la donació de 38 partitures de sarsuela i 248 composicions musicals

L’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar ha rebut en els darrers mesos dues donacions de diferents famílies de la nostra població, totes elles relacionades amb la música. El 30 de setembre es va formalitzar la donació de 38 partitures de sarsuela i el 10 de maig el llegat documental, principalment musical, de l’organista vilassarenc Josep Pol Navarro.

La darrera donació que ha rebut l’Arxiu consta de 38 partitures de sarsuela propietat d’en Màrius i Trinitat Sánchez Galofré, vinculats al Grup Líric Amadeu Vives de Vilassar de Mar, entitat que va tenir un paper destacat en temps de la postguerra. Aquest fons, amb partitures i llibrets (la majoria de la primera meitat del segle XX), complementa la història de la sarsuela de Vilassar de Mar. Entre les partitures hi ha sarsueles tant  conegudes com ara “La del manojo de rosas”, “La tabernera del puerto” o “La verbena de la paloma”. La donació l’ha formalitzat la filla d’en Màrius Sánchez, Mercè Sánchez, i la regidora de Cultura, Meritxell Vinaixa.

D’altra banda, l’Arxiu Municipal va rebre al maig una donació de la família Pol Punsola, en relació al fons documental d’en Josep Pol Navarro (1916-1988), veí i organista de Vilassar de Mar, on predominen les composicions musicals, 36 d’elles del mateix Josep Pol, i la resta, més de 200, d’altres autors. A més de les composicions musicals també es van donar 64 volums de la revista “Destino” publicats entre el 1949 i el 1968. La donació la van formalitzar els fills d’en Josep Pol, Xavier Pol i Josep Maria Pol, i l’alcalde, Joaquim Ferrer.

L’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar té la finalitat d’administrar, custodiar, conservar i divulgar el patrimoni documental de titularitat municipal i també està obert a rebre fons particulars de persones que hagin conservat documents i imatges que tinguin interès històric. D’aquesta manera, els fons documentals particulars que siguin dipositats a l’Arxiu es conservaran en òptimes condicions i podran ser objecte, en el present i futur, de recerca i estudi de la història de Vilassar de Mar.

Leave a Reply