L’artista Pilarín Bayés visitarà Vilassar de Mar aquest divendres

 

Vilassar de Mar rebrà la visita de la popular dibuixant i ninotaire catalana Pilarín Bayés aquest divendres 24 de febrer. L’artista serà rebuda per l’alcalde Damià del Clot a l’Ajuntament, on signarà el llibre d’honor i, posteriorment, visitarà el mural sobre indrets i elements emblemàtics del nostre poble que va crear a petició del govern municipal i que, des de mitjans de gener, llueix a la façana del Mercat Municipal que dona a la plaça. La visita, que serà oberta a tota la ciutadania, està prevista cap a les 12’30 del migdia aproximadament.

El mural de grans dimensions (8 x 2 metres) i fet de gres porcellànic recrea el municipi amb el peculiar estil de la reconeguda artista i reprodueix elements, fets i indrets amb la història de Vilassar de Mar. Així, hi ha representats els tres sectors de la Festa Major -pagesos, mestres d’aixa i pescadors-contrabandistes-. També hi tenen protagonisme edificis i llocs emblemàtics com ara la Torre d’en Nadal, les cases de cos, l’església, el Mercat Municipal, la Sénia del Rellotge, la Biblioteca Municipal, l’Ajuntament, Can Bisa, l’Ateneu, la portalada del cementiri municipal, el Museu Monjo, la Cooperativa Obrera, les casetes de pescadors o el Casal de Curació, entre altres.

Les il·lustracions no obliden el passat agrícola de Vilassar de Mar amb el cultiu de la patata i la floricultura així com el passat mariner. També hi ha representades expressions culturals i tradicionals com els capgrossos o el drac Cremavila i referències a entitats del poble tant culturals com esportives. Esdeveniments com el Festival de Titelles Firobi o la penjada de l’ase Innocenci del campanar de l’església també tenen el seu espai al mural, així com elements de la gastronomia en què no hi pot faltar el vermut.