L’artista vilassarenc Josep Malagarriga exposa a Vilassar de Dalt

L’artista de Vilassar de Mar Josep Malagarriga presenta del 2 al 31 de març, a la Biblioteca de Can Manyer de Vilassar de Dalt, l’exposició “ConfinArts%Confinats”, integrada per obres que va realitzar en el transcurs del període de temps de confinament que va haver quan va esclatar la pandèmia del coronavirus. La mostra es va presentar a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar l’octubre de l’any passat.

Divendres 11 de març a les 6 de la tarda Malagarriga presentarà en aquesta biblioteca el seu llibre  “Manual de tècniques pictòriques”

Josep Malagarriga va néixer el 1953 a l’Ametlla de Merola. Va treballar de colorista durant cinc anys en un laboratori d’una empresa de tints de Manresa. Estudià a l’acadèmia de pintura de Barcelona Realist Ar per perfeccionar el retrat i la figura humana. Ha estat professor de visual i plàstica a les escoles Pérez Sala, Del Mar i a l’institut Vilatzara.

L’obra és un breviari de només 100 pàgines en forma de guia pràctica de les tècniques pictòriques, tant les seques com les humides, que conté il·lustracions realitzades per l’artista.

Malagarriga ha explicat que va decidir escriure aquesta obra ja que a l’ensenyament a ESO i Batxillerat les tècniques pictòriques només es toquen de manera molt tangencial.

Ha estat entre quatre i cinc anys elaborar aquesta obra, que és interactiva, ja que conté codis QR que porten cap a vídeos a Youtube.

El llibre, prologat per Josep Calomba i estructurat en 18 capítols, conté dibuixos d’ Antoni Bassas, Bruce Sprinsgteen, Freddy Mercury, Elvis Presley, Michael Jackson, Brahms, Apel·les Mestres, Juli Garreta, Carlos Ruiz Zafón, Duke Ellington, Enric Morera, Pau Casals, Madonna, John Lennon, Lluís Llach, David Bowie, Mick Jagger, Bob Dylan i Velázquez, entre d’altres.

En Josep és una persona molt inquieta culturalment, i no para mai. Està molt content d’haver pogut editar aquesta obra.

És autor també del llibre Compositors musicals de tots els temps i totes les tècniques pictòriques. Guia pràctica interactiva, editada el 2017.

Resideix a Vilassar de Mar des de 1979. El 1992 va col·laborar en la fundació de l’entitat Vilassart. Té obra al Museu Monjo.