“L’art del retaule”, el 5 de novembre

 

El Centre d’Estudis Vilassarencs, la Parròquia de Sant Joan i Les Arts Plàstiques Creantart de Sant Just Desvern organitzen dissabte 5 de novembre dues activitats que tracten sobre “L’art del retaule”.

La primera de les activitats tindrà lloc al Centre Parroquial a les 11 del matí i serà una xerrada de Puri Martín, professora de les Arts del Retaule dins de les Arts Plàstiques de Sant Just Desvern, i deixeble de Jordi Vila i Rufas. Parlarà sobre “Com es fa un retaule”, i de les eines i tècniques que es fan servir des de l’Edat Mitjana per a fer un retaule.

La segona de les activitats tindrà lloc a l’Església de Sant Joan a partir de 2/4 d’1 de la tarda i consistirà en una visita comentada dels retaules que Jordi Vila i Rudas va fer a l’Església de Sant Joan, per encàrrec de mossèn Joan Roig i Ramoneda, quan es va reconstruir l’església després de la guerra civil. La visita comentada serà a càrrec d’Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme i president del Centre  d’Estudis Vilassarencs. Es tracta de retaules que tècnicament estan molt lligats a la tradició clàssica.

Escolta l’entrevista realitzada a Puri Martín a l’espai “Parlant de tot”: