L’alumnat de 5è de primària de l’Escola del Mar crea la cooperativa Tots actius

 

Com sempre,  als voltants de la Setmana Santa, nens i nenes d’escoles de Vilassar de Mar estan acabant d’ultimar el projecte de les cooperatives escolars. Es tracta que l’alumnat dissenyi bé un producte, bé un servei, en faci promoció i decideixin a quin projecte solidari destinen els seus beneficis.

Ens hem fixat en l’Escola del Mar i el seu projecte Tots Actius. Aquest dimecres  lliuraran a l’Ajuntament, tota la paperassa legal, estatuts i demanen permisos corresponents. I és que els nens i nenes de cinquè de primària de l’Escola del Mar estan encarant la recta final de la constitució de seva cooperativa.

Per donar-ho a conèixer, han demanat hora al nostre matinal, el Parlant de Tot. Així, en Mateu, l’Álvaro, en Xavi, La Maisa, la Iman i en Sergio s’han assegut davant dels nostres micròfons.

Ells i elles ens han explicat en què consisteix una cooperativa i què són els disset objectius de Desenvolupament Sostenible. S’han centrat en els objectius de salut i benestar. Han decidit que Tots Actius no vengui un producte material, sinó serveis. Així, tenen un menú d’exercici físic pensat -adaptat, és clar- per als avis i àvies, com una gimcana adaptada i musicoteràpia i una patinada popular pels carrils bici de Vilassar de Mar, per a tots els públics.

També han escollit a quina ONG destinaran els beneficis. L’escollida és el Projecte Tabassaye que, des de Vilassar de Mar, assegura la salut i el benestar de les persones de la regió de Dabo, al Senegal A en Mateu, l’Álvaro, en Xavi, la Maisa, la Iman i en Sergio han confessat que els agrada treballar en règim de cooperativa. S’ho han passat molt bé i s’han distribuït les funcions.

Una estructura molt democràtica. Un tip de votar: per escollir si oferien un servei o un producte, per a escollir presidència, per escollir els tipus d’activitat que preferien…La visita per oferir els serveis esportius adaptats als avis i àvies del Casal de Curació serà el proper 11 d’abril .

A finals de maig tindrem la patinada popular. Es podrà portar patins i patinets, però no bici ni patinet elèctric.

Una marxa que aprofitarà els carrils bici de Vilassar de Mar. Amb la inscripció, ampolla d’aigua i avituallament. Cursa adaptada, evidentment, per a nens i nenes amb dificultats de mobilitat

Tots Actius, la cooperativa de l’alumnat de 5è de Primària de l’Escola del Mar.